نورنیوز https://nournews.ir/n/325443
کد خبر: 325443
31 خرداد 1405

یارانه نان وارد طرح کالابرگ می‌شود؟


وزیر جهاد کشاورزی اعلام کرد اصلاح نظام یارانه نان و احتمال اجرای آن در قالب طرح کالابرگ در حال بررسی است و تصمیم نهایی پس از جمع‌بندی در دولت اعلام خواهد شد.

نورنیوز-گروه اقتصادی: غلام‌رضا نوری قزلجه  وزیر جهاد کشاورزی از تفاهم‌نامه جدید با صندوق نوآوری برای توسعه در مراسم رونمایی از دو برنامه جدید در حوزه امنیت غذایی، از امضای تفاهم‌نامه میان این وزارتخانه و صندوق نوآوری و شکوفایی خبر داد.

وی با اشاره به مفاد این تفاهم‌نامه گفت: بر اساس این توافق، زمینه حضور گسترده‌تر شرکت‌های دانش‌بنیان در بخش کشاورزی فراهم می‌شود و منابع مالی مورد نیاز نیز از سوی صندوق نوآوری تأمین خواهد شد. در مرحله نخست، حدود 5 همت منابع برای اجرای این طرح‌ها در نظر گرفته شده است.

وی افزود: تمرکز این همکاری بر تولید بذرهای هیبریدی و همچنین واکسن‌های طیور است و هدف‌گذاری انجام‌شده شامل تولید 12 نوع بذر هیبریدی در حوزه سبزی و صیفی از جمله خیار، گوجه، فلفل دلمه‌ای و کلم و همچنین 9 نوع واکسن طیور از جمله برونشیت و نیوکاسل با سویه‌های جدید است.

وزیر جهاد کشاورزی با اشاره به برنامه هفتم توسعه گفت: هدف‌گذاری کشور رسیدن به 50 درصد خودکفایی در بذرهای هیبریدی است.

وی اعلام کرد در سال گذشته 39 رقم جدید در این حوزه رونمایی شده و این مسیر با همکاری دانشگاه‌ها، جهاد دانشگاهی و شرکت‌های دانش‌بنیان ادامه دارد.

قیمت محصولات کشاورزی را سرکوب نمی‌کنیم 

نوری قزلجه همچنین سیاست اصلی وزارت جهاد کشاورزی را حمایت از تولیدکننده عنوان کرد و گفت: از هرگونه سرکوب قیمتی جلوگیری می‌شود تا فعالیت‌های کشاورزی برای تولیدکنندگان اقتصادی باشد.

در بخش دیگری از این مراسم، وی به موضوع نان و یارانه‌ها اشاره کرد و گفت: حدود 500 همت اعتبار برای یارانه نان در بودجه پیش‌بینی شده است و قیمت گندم حدود 48 هزار و 500 تومان تعیین شده است، در حالی که این محصول با نرخ یارانه‌ای در اختیار زنجیره آرد و نانوایی‌ها قرار می‌گیرد. به گفته او، اصلاح نظام یارانه‌ها و انتقال آن به شکل کالابرگ در حال بررسی کارشناسی است و هنوز به جمع‌بندی نهایی نرسیده است.

وزیر جهاد کشاورزی درباره ناترازی انرژی نیز گفت: واحدهای کشاورزی به استفاده از انرژی خورشیدی تشویق شده‌اند و زمین مورد نیاز برای نصب پنل‌های خورشیدی در مدت کوتاه در اختیار سرمایه‌گذاران قرار می‌گیرد.

وی همچنین از تأمین حدود 120 همت تسهیلات برای بخش کشاورزی خبر داد و افزود: از این میزان، بخشی به صورت ارزی و بخشی دیگر در قالب تسهیلات بانکی از جمله بانک کشاورزی برای سرمایه در گردش واحدهای تولیدی پرداخت شده است، هرچند این رقم هنوز با سطح مطلوب فاصله دارد.


سرویس: اقتصادی
کلید واژگان: کالابرگ / امنیت_غذایی / نان / وزارت_جهاد_کشاورزی / یارانه_نان