نورنیوز https://nournews.ir/n/325226
کد خبر: 325226
30 خرداد 1405

اعتراف فرماندهان اسرائیلی به بن‌بست عملیات در لبنان


روزنامه هاآرتص گزارش داد فرماندهان ارتش اسرائیل عملیات جاری در لبنان را فاقد هدف راهبردی روشن می‌دانند؛ موضوعی که همزمان با افزایش تلفات و تشدید اختلافات سیاسی مطرح شده است.

نورنیوز-گروه بین الملل:  «عاموس هارئل» تحلیلگر روزنامه هاآرتص در یادداشتی با اشاره به ادامه حملات اشغالگران صهیونیستی به جنوب لبنان، از شکاف میان ساختار نظامی و سیاسی رژیم اسرائیل بر سر جنگ خبر داد و نوشت: با وجود فشارهای آمریکا برای مهار تنش، حملات ارتش اسرائیل به برخی مناطق ادامه یافته و تلفات انسانی نیز رو به افزایش است.

بر اساس این گزارش، کشته شدن چهار نظامی اسرائیلی و زخمی شدن پنج نفر دیگر در جنوب لبنان، بار دیگر پرسش‌ها درباره هدف حضور نظامی اسرائیل در این منطقه را تشدید کرده است.

هاآرتص نوشت ارتش اسرائیل همچنان در بخش‌هایی از مرز لبنان مواضعی در اختیار دارد، اما مشخص نیست این حضور تا چه زمانی ادامه خواهد یافت؛ به‌ویژه آنکه واشنگتن خواهان جلوگیری از گسترش جنگ در منطقه است.

این روزنامه همچنین با اشاره به فشارهای دولت آمریکا بر تل‌آویو تصریح کرد که دونالد ترامپ در تلاش است از گسترش جنگ در لبنان جلوگیری کند؛ زیرا بیم آن دارد تشدید تنش در این جبهه، برنامه‌های واشنگتن در قبال ایران و تحولات منطقه را تحت تأثیر قرار دهد.

این وضعیت، اسرائیل را در موقعیتی دشوار قرار داده است؛ به‌گونه‌ای که از یک سو افزایش تلفات نظامی و ناامنی در شهرک‌های صهیونیست‌نشین شمالی و از سوی دیگر فشارهای خارجی و اختلافات داخلی، بحران تصمیم‌گیری در تل‌آویو را تشدید کرده است.

عاموس هارئل تأکید کرد که بسیاری از فرماندهان ارتش اسرائیل می‌دانند عملیات کنونی در لبنان فاقد هدف راهبردی روشن است و بخش قابل توجهی از اقدامات ارتش به ایجاد پاسگاه، استقرار نیرو و تخریب گسترده روستاهای جنوب لبنان محدود شده است.

با این حال، به گفته او، ارتش به جای طرح صریح این ملاحظات در برابر مقامات سیاسی، عملاً به اجرای دستورات بدون ورود به بحثی عمیق درباره اهداف و ابزارهای تحقق آن تن داده است.

این تحلیلگر همچنین با اشاره به فشارهای آمریکا بر تل‌آویو و تشدید اختلافات داخلی در کابینه اسرائیل نوشت که ادامه حضور ارتش این رژیم در جنوب لبنان با ابهام راهبردی، هزینه‌های انسانی بالا و ناتوانی در ترسیم یک هدف سیاسی و نظامی مشخص همراه شده است.

هاآرتص در پایان نتیجه گرفت که در چنین شرایطی، حملات اسرائیل به لبنان احتمالاً در هفته‌های آینده نیز ادامه خواهد یافت؛ در حالی که کابینه بنیامین نتانیاهو چشم‌انداز روشنی برای پایان جنگ ندارد و ارتش نیز از بیان صریح بی‌فایده بودن ادامه این وضعیت در برابر مقامات سیاسی خودداری می‌کند.


سرویس: بین الملل
کلید واژگان: لبنان / تحولات_منطقه / ارتش اسرائیل / هاآرتص / جنگ لبنان