نورنیوز https://nournews.ir/n/324527
کد خبر: 324527
27 خرداد 1405
نورنیوز از بازیهای داغ شب گذشته و امروز جام جهانی گزارش می دهد

جام جهانی ۲۰۲۶ زیر سایه هت‌تریک،دوئل طلایی مسی، ام‌باپه و هالند


جام جهانی 2026 بامداد چهارشنبه شاهد نمایشی خیره‌کننده از بزرگ‌ترین ستاره‌های فوتبال جهان بود؛ جایی که فرانسه با درخشش ام‌باپه از سد سنگال گذشت، نروژ با دبل هالند عراق را شکست داد و آرژانتین با هت‌تریک تاریخی لیونل مسی الجزایر را درهم کوبید تا رقابت مدعیان وارد مرحله‌ای جذاب و تماشایی شود.

نورنیوز-گروه ورزشی: ششمین شب رقابت‌های جام جهانی ۲۰۲۶ به نام سه فوق‌ستاره فوتبال جهان ثبت شد؛ لیونل مسی، کیلیان ام‌باپه و ارلینگ هالند. سه بازیکنی که هر کدام با نمایشی درخشان نقش اصلی پیروزی تیم‌هایشان را ایفا کردند و از همین هفته نخست پیام روشنی برای مدعیان قهرمانی فرستادند.

در گروه I، فرانسه و نروژ با پیروزی‌های مهم برابر سنگال و عراق صدرنشینان اولیه گروه لقب گرفتند و در گروه J نیز آرژانتین با یک برد مقتدرانه مقابل الجزایر قدرت خود را به رخ رقبا کشید. وجه مشترک هر سه مسابقه، درخشش بازیکنانی بود که سال‌هاست در سطح اول فوتبال جهان می‌درخشند و حالا در جام جهانی نیز برای افتخاراتی تازه می‌جنگند.

ام‌باپه ناجی خروس‌ها در نبرد دشوار با سنگال

فرانسه در نخستین آزمون خود مقابل سنگال، کار آسانی پیش رو نداشت. قهرمان آفریقا در نیمه نخست حتی خطرناک‌تر ظاهر شد و چند بار تا آستانه گلزنی پیش رفت. ضربه نیکلاس جکسون به تیر دروازه و تلاش‌های سادیو مانه و اسماعیلا سار نشان داد سنگالی‌ها برای شگفتی‌سازی وارد زمین شده‌اند.

اما نیمه دوم صحنه نمایش فرانسه بود. مایکل اولیسه با پاس‌های دقیق خود خط دفاع سنگال را آزار داد و در دقیقه ۶۶ زمینه گل نخست را برای کیلیان ام‌باپه فراهم کرد. ستاره شماره ۱۰ فرانسه با ضربه‌ای دقیق قفل دروازه ادوارد مندی را شکست.

در ادامه بردلی بارکولا که به‌عنوان بازیکن تعویضی وارد زمین شده بود با پاس آدرین رابیو گل دوم را به ثمر رساند تا خیال فرانسوی‌ها راحت‌تر شود. هرچند ابراهیم ام‌بایه در وقت‌های تلف‌شده یکی از گل‌ها را جبران کرد اما ام‌باپه تنها یک دقیقه بعد با شلیکی تماشایی تیر خلاص را شلیک کرد و پیروزی ۳ بر یک فرانسه را قطعی ساخت. مایکل اولیسه که  نقش مهمی در پیروزی فرانسه داشت، به عنوان برترین بازیکن این دیدار انتخاب شد.

این مسابقه البته یک صحنه جنجالی نیز داشت؛ جایی که علیرضا فغانی پس از بازبینی صحنه برخورد سادیو مانه و ام‌باپه، درخواست پنالتی فرانسوی‌ها را رد کرد و تصمیمش را تغییر نداد؛ تصمیمی که بحث‌های زیادی را به دنبال داشت.

فرانسه
 

هالند پاسخ ام‌باپه را داد؛ عراق قربانی ماشین گلزنی نروژ

تنها چند ساعت پس از درخشش ام‌باپه، ارلینگ هالند نیز پیام خود را به رقبای کفش طلا ارسال کرد. ستاره نروژی در نخستین حضور خود در جام جهانی نشان داد همان مهاجم بی‌رحم همیشگی است.

نروژ برابر عراق بازی را هجومی آغاز کرد و در دقیقه ۲۹ روی همکاری آنتونیو نوسا و داوید ولف، هالند نخستین گل جام جهانی خود را به ثمر رساند. عراق خیلی زود توسط ایمن حسین پاسخ داد و بازی را به تساوی کشاند اما اشتباه مرگبار جلال حسن دروازه‌بان عراق، فرصت طلایی دیگری در اختیار هالند قرار داد تا دبل کند.

در نیمه دوم نیز برتری نروژ ادامه یافت. لئو اوستیگارد تنها سه دقیقه پس از ورود به زمین روی ضربه کرنر گل سوم را به ثمر رساند و در نهایت فشار نروژی‌ها باعث شد ایمن حسین در وقت‌های تلف‌شده به اشتباه دروازه خودی را باز کند.

نروژ با این برد ۴ بر یک و به لطف تفاضل گل بهتر، بالاتر از فرانسه در صدر گروه I قرار گرفت. هرچند عراق شکست سنگینی را تجربه کرد اما گل ایمن حسین پس از ۴۰ سال بار دیگر نام یک گلزن عراقی را در تاریخ جام‌های جهانی ثبت کرد؛ اتفاقی که یادآور گل تاریخی احمد راضی در جام جهانی ۱۹۸۶ بود. به این ترتیب وایکینگ‌ها مسبب اولین باخت قاره آسیا شدند. 

نروژ
 

شب تاریخی مسی؛ اشک‌های کاپیتان و رکوردی جاودانه

اگر ام‌باپه و هالند درخشیدند، لیونل مسی فراتر از همه ظاهر شد. کاپیتان آرژانتین در دیدار برابر الجزایر نمایشی به یادماندنی ارائه داد و هر سه گل تیمش را به ثمر رساند.

مسی ابتدا در دقیقه ۱۷ دروازه الجزایر را باز کرد، سپس در دقیقه ۶۰ اختلاف را افزایش داد و سرانجام با یک ضربه دیدنی در دقیقه ۷۶ هت‌تریک خود را کامل کرد. ستاره آرژانتینی پس از گل سوم تحت تأثیر احساسات قرار گرفت و اشک ریخت؛ تصویری که به یکی از ماندگارترین لحظات این دوره جام جهانی تبدیل شد.

هت‌تریک مسی تنها یک پیروزی پرگل برای آرژانتین به همراه نداشت؛ بلکه او را به رکوردی تاریخی رساند. کاپیتان آلبی‌سلسته با رسیدن به شانزدهمین گل خود در جام جهانی، در کنار میروسلاو کلوزه در صدر جدول گلزنان تاریخ این رقابت‌ها قرار گرفت و یک گام دیگر به جاودانگی نزدیک شد.

آرژانتین
 

آغاز رقابت بزرگ برای کفش طلا و قهرمانی

شب گذشته بیش از هر چیز نویدبخش یک جام جهانی پرهیجان بود. ام‌باپه با دو گل، هالند با دبل و مسی با هت‌تریک از همان هفته نخست خود را در کورس کفش طلا قرار دادند. در سوی دیگر، فرانسه، نروژ و آرژانتین نیز با نمایش‌های امیدوارکننده نشان دادند از مدعیان جدی فتح جام هستند.

حالا نگاه‌ها به ادامه مرحله گروهی دوخته شده است؛ جایی که تقابل ستاره‌ها، رقابت برای آقای گلی و نبرد مدعیان قهرمانی هر روز جذاب‌تر خواهد شد. اگر شب گذشته معیار باشد، جام جهانی ۲۰۲۶ تازه در حال آغاز یک داستان بزرگ و فراموش‌نشدنی است.

پایان رویای شگفتی‌سازی؛ اردن برابر اتریش کم آورد

تیم ملی اتریش در نخستین دیدار خود در جام جهانی ۲۰۲۶ با نتیجه ۳ بر یک اردن را شکست داد تا با سه امتیاز به جمع مدعیان صعود در گروه J بپیوندد. نماینده آسیا تا دقایق پایانی امیدوارکننده ظاهر شد اما گل به خودی و پنالتی وقت‌های تلف‌شده، دومین شکست آسیایی‌ها در این دوره را رقم زد.

اتریش بازی را هجومی آغاز کرد و از همان دقایق ابتدایی کنترل توپ و میدان را در اختیار گرفت. فشار مداوم اروپایی‌ها سرانجام در دقیقه ۲۱ نتیجه داد و رومانو اشمید با یک ضربه دقیق دروازه یزید ابولیلی را باز کرد تا اتریش با برتری راهی رختکن شود.

اردن که نخستین حضور خود در بزرگ‌ترین رویداد فوتبال جهان را تجربه می‌کند، در نیمه دوم با انگیزه‌ای دوچندان به میدان بازگشت و توانست در دقیقه ۵۰ روی حرکت خوب علی الوان به گل تساوی دست یابد. این گل امید را به اردنی‌ها بازگرداند و باعث شد دقایقی از بازی با توازن بیشتری دنبال شود.

در ادامه، اتریش برای بازپس‌گیری برتری حملات خود را افزایش داد. اگرچه گل مارکو آرناتوویچ در دقیقه ۶۷ به دلیل تصمیم داور مردود اعلام شد، اما فشار مستمر این تیم سرانجام در دقیقه ۷۶ نتیجه داد؛ جایی که محمد ابونادی به اشتباه دروازه خودی را باز کرد تا اتریش بار دیگر پیش بیفتد.

پس از این گل، اردن تلاش زیادی برای جبران نتیجه انجام داد اما نتوانست موقعیت‌های خود را به گل تبدیل کند. در نهایت، اتریش در دهمین دقیقه وقت‌های تلف‌شده صاحب ضربه پنالتی شد و مارکو آرناتوویچ با تبدیل آن به گل، تیر خلاص را به نماینده آسیا زد تا بازی با نتیجه ۳ بر یک به سود اتریش به پایان برسد.

با این نتیجه، اتریش سه امتیاز ارزشمند کسب کرد و در کنار آرژانتین به جمع مدعیان صعود از گروه J پیوست. اردن نیز پس از عراق، دومین تیم آسیایی لقب گرفت که در جام جهانی ۲۰۲۶ شکست را تجربه می‌کند. حالا نماینده آسیا برای زنده نگه داشتن امیدهای خود در ادامه مسابقات، باید در دیدارهای آینده عملکردی متفاوت و کم‌اشتباه‌تر ارائه دهد.


سرویس: ورزشی
کلید واژگان: عراق / فرانسه / جام_جهانی_۲۰۲۶ / مسی / آرژانتین / نروژ / الجزایر / امباپه / سنگال / هالند / WorldCup2026 / کفش_طلا