نورنیوز https://nournews.ir/n/323865
کد خبر: 323865
24 خرداد 1405

واکنش تل‌آویو به توافق احتمالی ایران و آمریکا


هم‌زمان با افزایش گمانه‌زنی‌ها درباره توافق احتمالی ایران و آمریکا، برخی مقامات صهیونیستی این توافق را مغایر با منافع تل‌آویو ارزیابی کرده و نسبت به کاهش اثرگذاری خود در روند مذاکرات ابراز نگرانی کردند.

نورنیوز-گروه بین الملل:  بر اساس گزارش‌های منتشر شده در رسانه‌های عبری، برخی مقام‌های ارشد رژیم صهیونیستی نسبت به چارچوب احتمالی توافق میان واشنگتن و تهران ابراز نارضایتی کرده و آن را مغایر با منافع امنیتی و راهبردی خود ارزیابی کرده‌اند.

به نوشته روزنامه «یدیعوت آحارونوت»، یک مقام ارشد این رژیم گفته است توافق در حال شکل‌گیری «توافق خوبی نیست» و تل‌آویو در روند تصمیم‌سازی تأثیرگذاری محدودی داشته است.

او همچنین اظهار کرده است که دولت آمریکا بدون در نظر گرفتن کامل دغدغه‌های رژیم صهیونیستی، مسیر مذاکرات را پیش برده است.

در همین چارچوب، برخی منابع سیاسی رژیم صهیونیستی نسبت به این موضوع ابراز نگرانی کرده‌اند که هرگونه کاهش تحریم‌ها علیه ایران، بدون دستیابی به توافق نهایی درباره پرونده هسته‌ای، برنامه موشکی و نقش منطقه‌ای تهران، می‌تواند موازنه‌های راهبردی منطقه را تغییر دهد.

بر پایه این گزارش‌ها، یکی از محورهای نگرانی تل‌آویو به نحوه مدیریت ذخایر اورانیوم غنی‌شده ایران بازمی‌گردد؛ جایی که برخی محافل صهیونیستی معتقدند به‌جای انتقال این مواد از ایران، گزینه‌هایی مانند کاهش یا محدودسازی سطح غنی‌سازی در حال بررسی است.

همچنین در ارزیابی‌های منتشر شده در رسانه‌های عبری آمده است که موضوع برنامه موشکی ایران و روابط تهران با گروه‌های هم‌پیمان منطقه‌ای، در متن اولیه تفاهم احتمالی جایگاه روشنی ندارد و این مسئله از دید منتقدان در رژیم صهیونیستی به معنای تحقق‌نیافتن بخشی از اهداف اعلامی این رژیم است.

در ادامه این واکنش‌ها، برخی شخصیت‌های سیاسی از جمله چهره‌های مخالف کابینه «بنیامین نتانیاهو» این روند را نشانه ناتوانی در تبدیل دستاوردهای نظامی به نتایج سیاسی دانسته و عملکرد کابینه را مورد انتقاد قرار داده‌اند.

در مقابل، دفتر نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی اعلام کرده است که اگرچه تل‌آویو طرف توافق احتمالی نیست، اما انتظار دارد هر توافق نهایی شامل محدودیت‌هایی بر برنامه هسته‌ای ایران، کنترل برنامه موشکی و رسیدگی به نگرانی‌های امنیتی مورد نظر این رژیم باشد.


سرویس: بین الملل
کلید واژگان: اسرائیل / مذاکرات / خاورمیانه / ایران_آمریکا / تل_آویو / توافق_هسته_ای