نورنیوز https://nournews.ir/n/322055
کد خبر: 322055
15 خرداد 1405

آغاز روند کاهش قیمت محصولات پتروشیمی در بازار


رئیس هیئت‌مدیره صنایع پایین‌دستی پتروشیمی از آغاز روند کاهش قیمت برخی محصولات پتروشیمی خبر داد و اعلام کرد با راه‌اندازی خطوط تولید و افزایش عرضه در بورس کالا، قیمت‌ها در حال شکسته شدن است؛ به‌گونه‌ای که قیمت PVC از حدود 400هزار تومان به 170تا 180هزار تومان رسیده است.

نورنیوز-گروه اقتصادی:  حسین دُر رئیس هیئت‌مدیره صنایع پایین‌دستی پتروشیمی  با اشاره به افزایش تولید و عرضه محصولات پتروشیمی گفت: با راه‌اندازی خطوط تولید و افزایش عرضه در بورس، قیمت‌ها شکسته شده و روند کاهشی در بازار شکل گرفته است.

وی توضیح داد که در جریان جنگ تحمیلی سوم موسوم به «جنگ رمضان»، خطوط تولید بسیاری از صنایع پتروشیمی از مدار خارج شد و همین موضوع باعث شکل‌گیری فضای روانی در بازار و افزایش کاذب قیمت‌ها شد. به گفته او، در آن مقطع برخی واسطه‌ها و دلالان با سوءاستفاده از شرایط بازار، قیمت‌های تهاجمی و غیرواقعی ایجاد کردند.

دُر افزود: در دو ماه گذشته با همکاری وزارت صنعت، معدن و تجارت، وزارت نفت، سازمان بورس، سازمان حمایت مصرف‌کنندگان و تولیدکنندگان و همچنین انجمن‌ها و تشکل‌های تخصصی تلاش شد از افزایش بی‌رویه قیمت‌ها جلوگیری شود. نتیجه این اقدامات نیز افزایش حدود ۶۰ درصدی عرضه محصولات در بازار بوده است.

رئیس هیئت‌مدیره صنایع پایین‌دستی پتروشیمی تأکید کرد که در شرایط بحران، اولویت اصلی تأمین کالاهای اساسی مورد نیاز کشور است. به گفته وی، با ورود به‌موقع تولیدکنندگان واقعی به بازار، کمبودی در تأمین مواد اولیه صنایع مهمی مانند تولید شوینده‌ها، بسته‌بندی مواد غذایی و محصولات پزشکی ایجاد نشد.

او در ادامه به کاهش قیمت برخی محصولات اشاره کرد و گفت: برای مثال محصول PVC که پیش‌تر با قیمت حدود ۴۰۰ هزار تومان در بورس کالا عرضه می‌شد، اکنون با قیمت حدود ۱۷۰ تا ۱۸۰ هزار تومان عرضه می‌شود.

دُر در پایان تأکید کرد با تداوم تولید و راه‌اندازی کامل خطوط پتروشیمی، قیمت‌ها به‌تدریج کاهش خواهد یافت و تولیدکنندگان نیز نباید کمبود مواد اولیه را بهانه‌ای برای افزایش قیمت‌ها قرار دهند.


سرویس: اقتصادی
کلید واژگان: اقتصاد / پتروشیمی / نفت_و_انرژی