نورنیوز https://nournews.ir/n/321666
کد خبر: 321666
13 خرداد 1405

هشدار روسیه: در صورت تهدید خاکمان، گزینه هسته‌ای محتمل است


معاون وزیر خارجه روسیه اعلام کرد در صورت تعرض به تمامیت ارضی این کشور، مسکو در بدترین سناریو می‌تواند به استفاده از سلاح هسته‌ای پاسخ دهد.

نورنیوز-گروه بین الملل: سرگئی ریابکوف در حاشیه مجمع اقتصادی بین‌المللی سن‌پترزبورگ ۲۰۲۶ و در پاسخ به پرسشی درباره دکترین هسته‌ای روسیه گفت: «پیامی که این اسناد منتقل می‌کنند احتمالا این است که تعرض به روسیه و تمامیت ارضی آن از سوی متجاوزان، از جمله کسانی که ممکن است خود چنین سلاح‌هایی در اختیار نداشته باشند، در بدترین سناریو می‌تواند به پاسخ ما با این ابزارها منجر شود.»

به نوشته خبرگزاری «اسپوتنیک»، ریابکوف همچنین گفت که وضعیت پیرامون نیروگاه هسته‌ای زاپوروژیا همچنان نگرانی اصلی روسیه است.

معاون وزیر امور خارجه روسیه در این رابطه بیان کرد: «نگرانی اصلی ما اکنون نیروگاه هسته‌ای زاپوروژیا است. وزارتخانه ما از نزدیک در این موضوع درگیر است و همه ما بر روی این کار متمرکز هستیم.»

وی افزود که «الکسی لیخاچف» مدیرعامل شرکت دولتی هسته‌ای روس‌اتم، نیز این موضوع را در گفت‌وگوی اخیر خود با «رافائل گروسی» مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی مطرح کرده است.

ریابکوف در بخش دیگری از سخنان خود اظهار کرد که روسیه انتظار دارد ارمنستان در میان اتحادیه اروپا و اتحادیه اقتصادی اوراسیا، «انتخابی تاریخی و درست» انجام دهد و روابط برادرانه خود با مسکو را تقویت کند.

ریابکوف گفت: «ما انتظار داریم که این انتخاب، انتخابی تاریخی و درست به نفع تقویت روابط سنتی، عمیق و برادرانه با روسیه باشد؛ روابطی که مردم ارمنستان همواره از آن سود خواهند برد.»

این اظهارات در حاشیه مجمع اقتصادی بین‌المللی سن‌پترزبورگ ۲۰۲۶ مطرح شد که از ۳ تا ۶ ژوئن ۲۰۲۶ برگزار می‌شود.


سرویس: بین الملل
کلید واژگان: روسیه / اوکراین / امنیت / مسکو / هسته‌ای / ریابکوف / سیاست_بین_الملل