نورنیوز https://nournews.ir/n/321585
کد خبر: 321585
13 خرداد 1405

اعتراض مخالفان محیط زیست علیه پروژه لوکس داماد ترامپ در آلبانی


فعالان محیط زیست و ساکنان محلی در آلبانی به شدت نسبت به پروژه توسعه املاک جرد کوشنر واکنش نشان داده و نگرانی خود را از تخریب مناطق حساس ساحلی ابراز کردند.

نورنیوز-گروه بین الملل: این اعتراضات، در پایتخت و شهرهای ساحلی آلبانی به عاملی برای نارضایتی گسترده در این کشور حوزه بالکان که مدت‌هاست یکی از فقیرترین کشورهای اروپا است، تبدیل شده است.

به نوشته روزنامه نیویورک تایمز، سال‌هاست که این طرح‌ها از سوی جرد کوشنر داماد رئیس جمهور آمریکا شامل یک مجتمع هتل لوکس ۱.۴ میلیارد دلاری در جزیره‌ای در ساحل و یک طرح توسعه دیگر در شبه‌جزیره‌ای که محل تالاب‌های حساس است، نگرانی‌هایی را در مورد حفاظت و شفافیت ایجاد کرده‌اند.

ادی راما، نخست‌وزیر آلبانی بارها این پروژه‌ها را فرصتی برای گسترش اقتصاد گردشگری پررونق کشور و جذب سرمایه‌گذاران خارجی توصیف کرده است.

وی در پستی در رسانه‌های اجتماعی گفت که این پروژه‌ها نشان‌دهنده «جاه‌طلبی برای ایجاد جذاب‌ترین مقصد این سوی مدیترانه» است.

نخست وزیر آلبانی پیشنهادهای مخالفان این طرح مبنی بر اینکه کوشنر که یکی از چندین سرمایه‌گذار در این پروژه است، برای جلب رضایت ترامپ از امتیاز ویژه‌ای برخوردار شده است را رد کرده است.

اعتراضات پس از آن آغاز شد که برخی از فعالان محیط زیست متوجه چیزی شبیه به شروع ساخت و ساز که شامل ردپای تجهیزات سنگین و بولدوزرها در حال تخریب تپه‌های شنی بود.

همچنین اعتراضات پس از نصب حصار با سیم خاردار در منطقه تشدید شده است.

سال‌هاست که مردم محلی نگرانی‌هایی را در مورد زنجیره مالکیت زمین مطرح کرده‌اند، اما معاملات با سرعت پیش رفته و بر ناامیدی‌های محلی غلبه کرده‌اند.

در دسامبر ۲۰۲۴، پس از ماه‌ها بهت و حیرت، آلبانی موافقت اولیه خود را با طرح پیشنهادی کوشنر برای ساخت و ساز در جزیره خالی از سکنه که زمانی پایگاه نظامی مخفی برای زیردریایی‌ها بود، اعلام کرد.

در صورت به ثمر رسیدن طرح‌ها، سایت «زورنک» شامل ۶۰۰۰ اتاق هتل و ویلا خواهد بود.

فعالان محیط زیست آلبانیایی نگرانند که پروژه‌های مشابهی نیز در پی آن انجام شود.

 

 


سرویس: بین الملل
کلید واژگان: ترامپ / اعتراضات / محیط-زیست / جرد-کوشنر / داماد-ترامپ / هتل-سازی