نورنیوز https://nournews.ir/n/318656
کد خبر: 318656
30 اردیبهشت 1405

ادامه روند کاهشی ازدواج و فرزندآوری ، نرخ باروری به ۱.۳۴ رسید


دبیر ستاد ملی جمعیت با هشدار درباره روند کاهشی ازدواج و فرزندآوری اعلام کرد: تعداد ازدواج‌ها نسبت به سال 1389 حدود 50 درصد کاهش یافته و اگر روند کنونی ادامه یابد، تا سال 1430 حدود 32 درصد جمعیت ایران سالمند خواهد شد.

نورنیوز-گروه اجتماعی : مرضیه وحید دستجردی صبح امروز (۳۰ اردیبهشت ماه) در همایش ملی جمعیت، ضمن اشاره به فرمایشات رهبر شهید درخصوص اهمیت مسئله جمعیت، تاکید کرد: در سیاست‌های کلی جمعیت ابلاغی مقام معظم رهبری به افزایش نرخ باروری، رفع موانع ازدواج، تحکیم خانواده، سبک زندگی اسلامی و ایراین، ارتقای امید زندگی، تکریم سالمندان و حفظ و جذب جمعیت و ... تاکید شده است.

وی با بیان اینکه مولفه‌های موثری برای جمعیت وجود دارد؛ مهمترین پیشران‌های ازدواج و فرزندآوری، امید به آینده و سپس اشتغال پایدار و مسکن است، گفت: در قانون خانواده و جوانی جمعیت به مجردین در سطح باروری و متاهلین بدون فرزند، فاصله بین ازدواج و فرزند اول که در کشور ما حدود ۴.۵ تا ۵ سال است، پرداخته نشده است. همچنین به فاصله گذاری بین فرزندان که حدود ۶ سال است، سالمندی و کمبود نیروی کار و جمعیت مولد پرداخته نشده است.

دبیر ستاد ملی جمعیت با اشاره به وضعیت کنونی جمعیت ایران، گفت: کاهش تعداد ازدواج را از ابتدای دهه ۶۰ داشتیم. بالاترین میزان ازدواج مربوط به سال ۱۳۸۹ با ۸۹۱ هزار و ۶۲۷ مورد بوده است و بعد از آن، کاهش رقم ازدواج داریم. تعداد ازدواج در سال ۱۴۰۴ به ۴۳۱ هزار و ۲۱ نفر رسیده است یعنی نسبت به سال ۸۹ کاهش ۵۰ درصدی در میزان ازدواجها داشته‌ایم.

وی در ادامه با اشاره به تعداد ولادت‌ها، گفت: در سال ۱۴۰۴ دو جنگ تحمیلی داشتیم که هیچ کس نمی‌تواند منکر تأثیر جنگ بر ازدواج و فرزندآوری شود. در سال ۱۴۰۴، ۸۹۲ هزار و ۲۷۸ مورد ولادت داشتیم که روند کاهشی داشته است. امید است سایه جنگ برداشته شود.

دبیر ستاد ملی جمعیت در ادامه با اشاره به سهم سالمندی بر جمعیت که ۶۰ سال در نظر گرفته شده است، افزود: در سال ۱۴۰۳، ۱۲.۶ درصد جمعیت ما سالمند بوده‌اند و اگر با همین نرخ رشد پیش برویم در سال ۱۴۳۰ می‌توان گفت ۳۲ درصد جمعیت ما سالمند خواهند شد.
وحید دستجردی در ادامه به میزان باروری کل ایرانیان در سال‌های اخیر اشاره و یادآور شد: در سال ۱۴۰۳ نرخ باروری ۱.۴۴ و در سال ۱۴۰۴ نرخ باروری کل ۱.۳۴ بوده است

وی با اشاره به روند رخداد ازدواج گفت: وقتی ازدواج کم صورت گیرد فرزندآوری نیز کم خواهد شد. بر این اساس ۴۳۱ هزار و ۴۱۵ مورد رخداد ازدواج را در سال ۱۴۰۴ داشتیم که نسبت به سال قبل ۸.۸ درصد کاهش داشتیم.


منبع: ایسنا
سرویس: اجتماعی
کلید واژگان: ازدواج / جمعیت / فرزندآوری / جمعیت_ایران / نرخ_باروری / سالمندی_جمعیت