نورنیوز https://nournews.ir/n/318219
کد خبر: 318219
28 اردیبهشت 1405

قیمت طلای جهانی امروز دوشنبه ۲۸ اردیبهشت ۱۴۰۵


قیمت جهانی طلا در معاملات آسیایی با افتی قابل توجه به پایین‌ترین سطح یک تا یک‌ونیم ماه اخیر رسید؛ این افت همزمان با رشد بازده اوراق و افزایش تنش‌های سیاسی میان ایران و آمریکا رقم خورده است.

نورنیوز-گروه اقتصادی:  بازار طلا هفته جدید را در شرایطی آغاز کرد که ترکیب رشد بازدهی اوراق قرضه در اقتصادهای بزرگ، تقویت دلار و نگرانی‌ها نسبت به پیامدهای تورمی تنش‌های ژئوپلیتیک در خاورمیانه، فشار مضاعفی بر قیمت فلزات گرانبها وارد کرده است؛ وضعیتی که جذابیت طلا را به‌عنوان دارایی امن کاهش داده است.

افت قیمت طلا در معاملات آسیایی

قیمت طلا روز دوشنبه در معاملات آسیایی به پایین‌ترین حد خود در یک تا ۱.۵ ماه گذشته رسید. افزایش بازده جهانی اوراق قرضه و تشدید تنش‌ها میان ایالات متحده آمریکا و ایران از عوامل اصلی فشار بر بازار فلز زرد عنوان می‌شود. قیمت طلای نقدی در همان ابتدا با افت ۱.۳ درصدی به ۴۴۸۳.۶۷ دلار در هر اونس رسید و به پایین‌ترین سطح خود از اواخر ماه مارس نزدیک شد. همزمان، معاملات آتی طلا نیز با کاهش ۱.۷ درصدی در سطح ۴۴۸۴.۸۲ دلار در هر اونس معامله شد.

با این حال، طلا در ادامه معاملات بخشی از این ریزش سهمگین را جبران کرد و اکنون روی رقم ۴۵۳۳ دلار معامله می‌شود، اما همچنان در وضعیتی نگران‌کننده به‌سر می‌برد.

در شرایطی که بازارها نگران آثار تورمی یک جنگ طولانی‌مدت در خاورمیانه هستند، افزایش بازده اوراق در اقتصادهای توسعه‌یافته باعث شده روند نزولی طلا ادامه‌دار شود.

اوج‌گیری بازده اوراق و فشار بر فلزات گرانبها

بازده اوراق خزانه‌داری ۱۰ ساله ایالات متحده آمریکا به بالاترین سطح یک‌ماهه رسید، در حالی که بازده اوراق قرضه ۱۰ ساله ژاپن نیز در معاملات روز دوشنبه به رکورد ۲۹ ساله صعود کرد. این رشد بازدهی در پی افزایش گمانه‌زنی‌ها درباره تشدید تورم ناشی از کمبود انرژی و احتمال اتخاذ سیاست‌های پولی سخت‌گیرانه‌تر از سوی بانک‌های مرکزی جهان رخ داده است.

چنین فضایی به زیان طلا تمام می‌شود، زیرا افزایش نرخ‌های بهره، هزینه فرصت نگهداری دارایی بدون بازدهی مانند طلا را بالا می‌برد. تقویت دلار در نتیجه این انتظارات نیز فشار مضاعفی بر قیمت فلزات وارد کرد. در این میان، نقره نقدی با افت ۱.۹ درصدی به ۷۴.۵۸۴۰ دلار در هر اونس رسید و پلاتین نقدی نیز با کاهش ۰.۳ درصدی در سطح ۱۹۷۲.۰۵ دلار در هر اونس معامله شد.

تنش‌های سیاسی و سایه ریسک ژئوپلیتیک

تنش‌ها میان واشنگتن و تهران همچنان بالا باقی مانده و دونالد ترامپ، رئیس‌جمهوری آمریکا، هشدار داده است که «زمان برای پذیرش توافق صلح از سوی تهران در حال گذر است». در این چارچوب، گزارش‌هایی منتشر شده که نشان می‌دهد ایالات متحده آمریکا و رژیم صهیونیستی در حال بررسی گزینه‌های اقدام نظامی مجدد علیه ایران هستند؛ آن هم در شرایطی که مذاکرات بر سر توافق صلح نتایج ملموسی به همراه نداشته است.

تحرکات دیپلماتیک بی‌نتیجه در چین

نشست اخیر رئیس‌جمهوری آمریکا در چین نیز پیشرفت قابل توجهی در پرونده ایران به همراه نداشت؛ عاملی که بر ابهام‌های سیاسی افزوده و همچنان به‌عنوان یک ریسک مهم در پس‌زمینه بازارهای جهانی، از جمله بازار طلا، باقی مانده است.


سرویس: اقتصادی
کلید واژگان: دلار / قیمت_طلا / قیمت_سکه / بازار_جهانی / فلزات_گرانبها / اوراق_قرضه / قیمت_جهانی_طلا