نورنیوز https://nournews.ir/n/317109
کد خبر: 317109
23 اردیبهشت 1405

افزایش قیمت انرژی، بلژیکی‌ها را به خیابان کشاند


ده‌ها هزار نفر در بروکسل در اعتراض به اصلاحات اقتصادی دولت بلژیک و افزایش فشار معیشتی ناشی از رشد قیمت انرژی به خیابان‌ها آمدند.

نورنیوز-گروه بین الملل: به گزارش تارنمای شبکه خبری یورونیوز، سه اتحادیه اصلی کارگری این کشور، فراخوان یک اعتراض سراسری علیه اصلاحات دولت را صادر کرده‌اند.

روز سه‌شنبه (۲۲ اردیبهشت)، بین ۴۰ هزار تا ۷۰ هزار نفر در خیابان‌های بروکسل راهپیمایی کردند. معترضان به دعوت سه اتحادیه اصلی کارگری کشور گرد هم آمدند تا اصلاحات دولت فدرال را محکوم کنند؛ اصلاحاتی که از نظر اتحادیه‌های کارگری «ضد اجتماعی» تلقی می‌شود.

موضوعات و مطالبات اصلی این تجمع شامل حقوق بازنشستگی، قدرت خرید و شاخص‌گذاری خودکار دستمزدها بود.

اتحادیه‌ها یک اصلاحات بازنشستگی را محکوم کرده‌اند که به گفته وضعیت کارگران را بدتر می‌کند. همچنین آنها به کاهش یا تضعیف نظام شاخص‌گذاری خودکار دستمزدها اعتراض دارند.

یورونیوز نوشت: این تجمع در شرایطی برگزار شد که افزایش شدید قیمت انرژی ناشی از جنگ در خاورمیانه ادامه دارد.

این تظاهرات سراسری بخشی از یک کارزار اتحادیه‌ای است که از یک سال و نیم گذشته توسط نمایندگان کارگری علیه دولت ائتلافی حاکم به رهبری بارت د وِوِر، نخست‌وزیر ملی‌گرای فلاندری در جریان است.

حمل‌ونقل عمومی در سراسر کشور با خدمات محدودتری فعالیت می‌کرد. فرودگاه شارلروآ تمامی پروازهای برنامه‌ریزی‌شده برای آن روز را لغو کرد. آخرین تظاهرات سراسری که در ۱۲ مارس(۲۱ اسفند ۱۴۰۴) برگزار شده بود، بین ۸۰ هزار تا ۱۰۰ هزار نفر را به بروکسل کشانده بود.

جنگ تجاوزکارانه آمریکا و رژیم صهیونیستی علیه ایران باعث شوک جهانی انرژی شده و قیمت نفت و هزینه‌های سوخت را برای مصرف‌کنندگان در سراسر جهان افزایش داد. این جنگ جریان صادرات نفت از طریق تنگه هرمز که شریان حیاتی برای حدود یک پنجم صادرات نفت جهان است را مسدود کرد.

سخنگوی وزارت امور خارجه کشورمان پیشتر در دهم فرورودین در پاسخ به این پرسش که «در حال حاضر کشورهای اروپایی و سایر کشورها نسبت به افزایش قیمت سوخت و هزینه‌های مرتبط با کشاورزی و همچنین نگهداری شناورها در خلیج فارس و تنگه هرمز ابراز نگرانی کرده‌اند. واکنش ایران نسبت به این موضوع چیست»، گفت: بسیار روشن است؛ ایران مسئول این وضعیت نیست و خوشحال نیستیم که مردم دیگر کشورها به دلیل افزایش قیمت سوخت یا مواد غذایی دچار مشکل شوند. اما این هم قابل قبول نیست که در شرایطی که ایران زیر حملات موشکی و بمباران متجاوزان قرار دارد، نگرانی‌ها به سمت قیمت غذا و سوخت معطوف شود. اگر چنین نگرانی‌هایی وجود دارد، باید به سمت طرف‌هایی معطوف شود که عامل اصلی این وضعیت هستند.


سرویس: بین الملل
کلید واژگان: اعتراضات / بلژیک / بروکسل / اعتصاب / قیمت_انرژی / اتحادیه_کارگری