نورنیوز https://nournews.ir/n/31596
کد خبر: 31596
8 تیر 1398
تایید خبر نورنیوز؛

شکست سنگین ریاض و واشنگتن در نشست گروه بیست


در جریان برگزاری نشست گروه بیست، تقریبا هیچ یک از اعضا، سیگنال مثبتی در قبال سیاستهای منطقه ای و ضد ایرانی ریاض به ولیعهد سعودی و رئیس جمهور آمریکا مخابره نکردند.

نورنیوز ـ گروه بین الملل: دیدار رئیس جمهور ایالات متحده آمریکا و ولیعهد عربستان سعودی در حاشیه نشست گروه بیست، شکست ریاض و واشنگتن را در دشمنی با جمهوری اسلامی ایران آشکار ساخت.
بنابر این گزارش؛ محمد بن سلمان در جریان برگزاری نشست گروه بیست در اوزاکای ژاپن، تلاش زیادی برای لابی با کشورهای آسیای شرقی (مانند اندونزی و کره جنوبی) علیه ایران کرد و حتی در مذاکرات خود با سران اروپایی سعی کرد ایران را به مثابه یک تهدید بالفعل و خطرناک جلوه دهد اما در نهایت نتوانست به اهداف خود در این نشست دست پیدا کند.
ناکامی ولیعهد سعودی در دستیابی به اهداف ضد ایرانی خود در حالی صورت می گیرد که بن سلمان حساب ویژه ای بر روی همراهی دیگر اعضای گروه بیست با واشنگتن و ریاض علیه تهران باز کرده بود.
چنانچه منابع آگاه اعلام کرده اند، طرح دوباره موضوعاتی مانند قتل جمال خاشقجی خطاب به بن سلمان در دیدار وی با دیگر سران گروه بیست و فراتر از آن، انتقادات حقوق بشری صورت گرفته از آل سعود بابت کشتار کودکان یمنی و سرکوب و اعدام مخالفان داخلی، جایی برای مانور سعودیها در گروه بیست باقی نگذاشت.
در روز نخست برگزاری نشست گروه بیست، بن سلمان و ترامپ تلاش مشترکی را برای تحت تاثیر قرار دادن دیگر اعضای گروه بیست در تقابل با ایران آغاز کردند.
یکی از موضوعاتی که ولیعهد سعودی و رئیس جمهور آمریکا به صورت ویژه بر روی آن تمرکز کرده بودند، مقصر جلوه دادن جمهوری اسلامی ایران در تنشهای خلیج فارس و خصوصا حمله به دو نفتکش ژاپنی در دریای عمان بوده است.
با این حال؛ این ادعا مورد پذیرش بیشتر اعضای گروه بیست قرار نگرفته و همین مسئله باعث شد تا در نهایت، بن سلمان و ترامپ با دستانی خالی اوزاکای ژاپن را ترک کنند.
در جریان برگزاری نشست گروه بیست، تقریبا هیچ یک از اعضا، سیگنال مثبتی در قبال سیاستهای منطقه ای و ضد ایرانی ریاض به ولیعهد سعودی و رئیس جمهور آمریکا مخابره نکردند.
منابع رسانه ای تاکید کرده اند که کشورهای اروپایی نیز در محافل خصوصی خود، ترامپ، بولتون، پمپئو و متحدان آنها را بابت شکل گیری بحران جاری در منطقه غرب آسیا مقصر دانسته و سرزنش کرده اند.
بر این اساس؛ کشورهای اروپایی و دیگر بازیگران بین المللی، دولت ترامپ را بابت عقب نشینی از توافق هسته ای با ایران و ناتوانی در مدیریت شرایط بحران مورد شماتت قرار داده اند. این شماتت و انتقاد شامل عربستان سعودی به عنوان اصلی ترین متحد و مهره ایالات متحده آمریکا در منطقه غرب آسیا نیز شده است.



منبع: نورنیوز
سرویس: سیاسی
کلید واژگان: آمریکا / ترامپ / عربستان سعودی / بن سلمان / نشست جی 20