نورنیوز https://nournews.ir/n/313460
کد خبر: 313460
8 اردیبهشت 1405
نروژ درخواست کرد

جایزه صلح فیفا را از ترامپ پس بگیرید


سازمان‌های حقوقی بین‌المللی هشدار داده‌اند که جام جهانی پیش رو به فرصتی برای اهداف سیاسی و لاپوشانی حقایق تبدیل شده است.

نورنیوز-گروه ورزشی: جام جهانی ۲۰۲۶ برای نخستین بار به میزبانی سه کشور برگزار می شود.

سازمان‌های حقوقی بشری هشدار داده‌اند که دولت دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا، متهم به استفاده از جام جهانی ۲۰۲۶ برای اهداف سیاسی و لاپوشانی حقایق است.

این هشدارها در گزارشی از ائتلاف «ورزش و حقوق» که شامل سازمان‌هایی مانند «هیومن رایتس واچ» و «عفو بین‌الملل» است، منتشر شده است.

بر اساس این گزارش، نگرانی‌ها درباره سیاست‌های مهاجرتی سختگیرانه ایالات متحده افزایش یافته است؛ سیاست‌هایی که ممکن است بر تماشاگران و بازیکنان تأثیر بگذارد. همچنین، محدودیت‌های سفر برای برخی کشورها ممکن است باعث ایجاد حالت طرد و نابرابری در طول مسابقات شود. علاوه بر این، گزارش به عدم وجود برنامه‌های روشن برای حمایت از حقوق بشر در برخی از شهرهای میزبان اشاره کرده است.

گروه‌های حامی هواداران نیز نگرانی خود را از ابهام در مورد نحوه برخورد مقامات آمریکایی با اعتراضات یا هرگونه مخالفت احتمالی در طول مسابقات ابراز کرده‌اند. نماینده‌ای از اتحاد انجمن‌های هواداران اروپایی گفته است: هیچ ایده روشنی وجود ندارد که در اولین اعتراض داخل یا خارج از ورزشگاه چه اتفاقی خواهد افتاد.

در همین زمینه، لیز کلونس رئیس فدراسیون فوتبال نروژ خواستار تضمینی شده است که مسابقات برای همه تماشاگران، بدون توجه به ملیت یا پیشینه، فراگیر و ایمن باشد. او همچنین از فیفا خواسته است توضیح دهد که چگونه از مداخله مقامات مهاجرتی در محیط ورزشگاه‌ها جلوگیری خواهد کرد.

این درخواست‌ها در حالی مطرح می‌شود که خواسته‌های فزاینده‌ای برای بازنگری جایزه «صلح فیفا»  که پیش‌تر به ترامپ اعطا شده بود وجود دارد.

رئیس فدراسیون فوتبال نروژ همچنین از فیفا خواست تا جایزه صلح فیفا را لغو کند. او تأکید کرد که فیفا باید از نظر سیاسی بی‌طرف بماند و نه اختیار و نه منابع مالی لازم برای اعطای چنین جایزه‌ای را دارد. این درخواست پس از آن مطرح می‌شود که سازمان‌های زیادی علیه جیانی اینفانتینو به دلیل اعطای این جایزه به دونالد ترامپ، به کمیته اخلاق فیفا شکایت کرده اند.


سرویس: ورزشی
کلید واژگان: ترامپ / سیاسی / فیفا / صلح ترامپ / حقوقی بین‌المللی