نورنیوز https://nournews.ir/n/313439
کد خبر: 313439
8 اردیبهشت 1405
رئیس اتاق بازرگانی تهران:

تعدیل نیرو باید آخرین راهکار بنگاه‌ها باشد


رئیس اتاق بازرگانی تهران با تأکید بر تسهیل واردات مواد اولیه و کاهش مقررات مزاحم، تعدیل نیرو را آخرین گزینه برای بنگاه‌ها دانست و خواستار حمایت فوری و هدفمند از صنایع شد.

نورنیوز-گروه اقتصادی: محمود نجفی‌عرب با اشاره به ضرورت حفظ پایداری زنجیره‌های صنعتی اظهار داشت: در حال حاضر برخی از رسته‌های صنعتی با کمبود برخی اقلام مواد اولیه مواجه هستند و دولت باید برای عبور از این دوران گذار و بازگشت صنایع تامین کننده مواد اولیه به مدار تولید، امکان تامین نهاده‌ها از سایر مبادی را فراهم کند.

وی عنوان کرد: در حال حاضر بنادر جنوبی کشور با محدودیت‌هایی روبه‌رو هستند. ما باید مسیرهای جایگزین در شرق، غرب و شمال کشور را فعال کنیم و همکاری‌های حمل‌ونقلی را با کشورهای دوست گسترش دهیم تا جریان تامین کالا سریع‌تر و امن‌تر برقرار شود.

رئیس اتاق بازرگانی تهران با بیان اینکه برخی از صنایع در جریان حملات آمریکایی- صهیونی اخیر دچار آسیب شده‌اند گفت: در حال رایزنی با چند بانک هستیم تا تسهیلات کم‌بهره یک تا سه‌ساله به کسب و کارهای کوچک و متوسط اختصاص یابد؛ هدف این است که واحدهای تولیدی هرچه سریع‌تر بازسازی و به مدار تولید برگردند.

نجفی‌عرب افزود: این پیشنهاد را مطرح کرده ایم که اتاق بازرگانی ایران و اتاق‌های شهرستان ها، صندوق توسعه ملی، اتاق اصناف و دولت با استفاده از منابع مصوب، واحدهای آسیب دیده را پشتیبانی کنند تا تأمین سرمایه در گردش و بازسازی واحدهای تولیدی تسهیل شود.

وی با اشاره به ضرورت حفظ و تداوم اشتغال نیروی انسانی در بنگاه‌های اقتصادی گفت: در شرایط فعلی برخی از صنایع بزرگ و متوسط و بخش خدمات با توجه به مشکلات تأمین مواد اولیه و آسیب‌های فیزیکی و غیرفیزیکی ناشی از جنگ، نیازمند حمایت هستند و حاکمیت باید ورود کند تا از بروز تعدیل نیرو در بنگاه‌های اقتصادی جلوگیری شود.

وی تاکید کرد: تعدیل نیروی انسانی اگر هم لازم باشد، باید به‌عنوان آخرین اقدام انجام شود. در این شرایط،چنانچه برخی نیروها نیز ناگزیر دچار تعدیل شدند، سازمان تأمین اجتماعی باید فرایند استفاده از بیمه بیکاری را برای آنها سامان دهد.

رئیس اتاق بازرگانی تهران ادامه داد: در سوی دیگر با توجه به هزینه‌های سازمان تامین اجتماعی لازم است هماهنگی‌های لازم برای تزریق نقدینگی به این سازمان از سوی دولت صورت گیرد تا امنیت شغلی کارگران به خطر نیفتد.

وی بر همدلی ملی برای عبور از شرایط پیچیده اقتصادی تاکید و ابراز امیدواری کرد که با هماهنگی دولت، مجلس، اتاق‌های بازرگانی و بخش خصوصی بتوانیم مسیر احیای تولید، حفظ اشتغال و بازسازی اقتصاد کشور را هموار کنیم.


سرویس: اقتصادی
کلید واژگان: صنعت / مواد_اولیه / اتاق_بازرگانی_تهران / تسهیل_واردات / محمود_نجفی_عرب