نورنیوز https://nournews.ir/n/310852
کد خبر: 310852
28 فروردین 1405

اردوغان: کابینه اسرائیل بزرگ‌ترین مانع صلح و ثبات منطقه است


رئیس‌جمهور ترکیه در نشست استانبول با انتقاد تند از اسرائیل گفت جهان شاهد مرگ هزاران نفر در فلسطین و لبنان و آوارگی گسترده لبنانی‌ها در ماه‌های اخیر بوده است.

 نورنیوز-گروه بین الملل: «رجب طیب اردوغان»، رئیس جمهور ترکیه در سخنرانی خود در یک نشست بین‌المللی در استانبول اظهار داشت که جهان در ماه‌های اخیر شاهد مرگ هزاران نفر در فلسطین و لبنان در نتیجه حملات اسرائیل و همچنین آوارگی بیش از یک میلیون لبنانی از خانه‌های خود بوده است.

به گزارش آناتولی، وی تأکید کرد که این واقعیت نشان دهنده «ناکامی بین‌المللی در توقف نقض حقوق بشر» است.

اردوغان افزود دولت رژیم اشغالگر رعایت توافق نامه‌های آتش‌بس را رعایت نکرده و مانع ورود کمک‌های بشردوستانه به نوار غزه است. او همچنین به ادامه تشدید اوضاع در قدس، مسجد الاقصی و کرانه باختری، علاوه بر آنچه که او «تروریسم شهرک نشینان» توصیف کرد، اشاره کرد.

او همچنین نسبت به برنامه‌های این رژیم برای تبدیل کرانه باختری به «غزه‌ای جدید» هشدار داد و از قانون پیشنهادی که اسیران فلسطینی را هدف قرار می‌دهد، انتقاد و استدلال کرد که این امر سیاست‌های آپارتاید را تداوم می‌بخشد.

رئیس جمهور ترکیه از پارلمان‌های سراسر جهان خواست تا موضع قاطع‌تری در برابر سیاست‌های اسرائیل اتخاذ کنند و برای تضمین اجرای راه‌حل دو کشور تلاش کنند، که او آن را «تنها راه دستیابی به صلح عادلانه و پایدار» توصیف کرد.

او تأکید کرد که فقدان عدالت بین‌المللی و استانداردهای دوگانه، بحران‌ها را تشدید کرده است و افزود که در محیطی که دیپلماسی به نفع نیروی نظامی کنار گذاشته می‌شود، «هیچ‌کس در امان نیست».


سرویس: بین الملل
کلید واژگان: اسرائیل / فلسطین / لبنان / ترکیه / اردوغان