نورنیوز https://nournews.ir/n/310339
کد خبر: 310339
26 فروردین 1405
وزیرعلوم اعلام کرد:

پذیرش دانشجویان ایرانی اخراج‌شده از آمریکا در دانشگاه‌های هم‌تراز داخلی


وزیر علوم اعلام کرد دانشجویان ایرانی که به‌صورت قانونی در آمریکا مشغول تحصیل بوده و اخراج شده‌اند، می‌توانند بدون نگرانی در دانشگاه‌های هم‌تراز داخل کشور ادامه تحصیل دهند. او همچنین از خسارات واردشده به مراکز علمی، برنامه‌ریزی دانشگاه‌ها برای دوره پساجنگ و ضرورت بهبود زیرساخت اینترنت خبر داد.

نورنیوز-گروه اجتماعی: وزیر علوم اعلام کرد که دانشجویان ایرانی اخراج‌شده از آمریکا می‌توانند در دانشگاه‌های هم‌تراز داخلی ادامه تحصیل دهند و برای این گروه هیچ جای نگرانی وجود ندارد. او توضیح داد این دانشجویان که به‌صورت قانونی مشغول تحصیل بوده‌اند، اکنون با حمایت کامل وزارت علوم در کشور پذیرش می‌شوند.

سیمایی در جریان بازدید از پژوهشگاه هوا فضا، که طی جنگ اخیر دو بار مورد حمله قرار گرفته است، گفت این مجموعه محل فعالیت پژوهشگران در حوزه‌های غیرنظامی مانند زیست‌شناسی، کشاورزی و نقشه‌برداری بوده و بخش‌هایی از آن آسیب دیده است.

او با بیان اینکه دانشگاه‌ها برای دوره پساجنگ برنامه‌ریزی کرده‌اند افزود: برنامه‌های آموزشی، پژوهشی و فناوری در حال تطبیق با نیازهای این دوره است. به گفته وی، گزارش ظرفیت‌ها و آمادگی دانشگاه‌ها برای مشارکت در بازسازی کشور به رئیس‌جمهور ارائه شده و هماهنگی‌هایی نیز با وزارتخانه‌های صنعت، ارتباطات و نفت انجام شده است.

سیمایی درباره وضعیت مراکز علمی گفت برنامه‌ریزی‌های لازم انجام شده، اما همه زیرساخت‌ها در معرض خطر قرار دارند و رعایت اصول حقوقی و اخلاقی بین‌المللی می‌تواند از این مخاطرات بکاهد. او افزود خسارات واردشده براساس استانداردهای قابل استناد در مراجع حقوقی مستندسازی می‌شود و نتایج در آینده اعلام خواهد شد.

وزیر علوم درباره تلفات انسانی در حوزه آموزش و پژوهش گفت تاکنون بیش از ۶۰ دانشجو و حدود ۱۰ استاد جان باخته‌اند و امید است فعالیت‌های علمی با قوت ادامه پیدا کند. او همچنین درباره آموزش مجازی بیان کرد زیرساخت‌ها در دانشگاه‌ها فراهم است، اما مشکلات پهنای باند و کندی اینترنت خارج از کنترل این وزارتخانه بوده و با وزارت ارتباطات در حال پیگیری است.

وی توضیح داد محدودیت اینترنت بین‌الملل باعث شده آموزش مجازی برخی دانشجویان خارج از کشور فعال نشود. او همچنین خبر داد برنامه‌های حرکت به‌سوی آموزش هوشمند که سطحی فراتر از آموزش مجازی دارد، طراحی شده و به‌تدریج در حال اجراست.

سیمایی از آسیب‌دیدن یک خوابگاه ۶۰۰ نفره در بوشهر خبر داد و تأکید کرد کاربری آن کاملاً غیرنظامی بوده است. او درباره اساتیدی که منازلشان صدمه دیده گفت دانشگاه‌ها موظف به ترمیم و تأمین اسکان موقت برای آنان هستند؛ اقدامی که در جنگ ۱۲ روزه نیز انجام شده بود.

وی در پایان به همکاری با وزارت ارتباطات اشاره کرد و گفت تلاش می‌شود خدمات اینترنتی باکیفیت در اختیار دانشگاهیان قرار گیرد و بسته‌های حمایتی در این زمینه در حال اجراست.

سیمایی همچنین از بخش‌های مختلف پژوهشگاه هوا فضا بازدید و در جریان خسارات و وضعیت فعالیت‌های آن قرار گرفت.


سرویس: اجتماعی
کلید واژگان: وزارت_علوم / آموزش_مجازی / وزیر_علوم / سیمایی / پژوهشگاه_هوافضا / دانشجویان_اخراجی