نورنیوز https://nournews.ir/n/308757
کد خبر: 308757
20 فروردین 1405

وضعیت آب و هوا امروز پنجشنبه ۲۰ فروردین+ وضعیت استانها


مرکز ملی پیش‌بینی هوا نسبت به وقوع رگبارهای پراکنده، رعدوبرق، تندبادهای لحظه‌ای و احتمال تگرگ در ارتفاعات کشور طی پنجشنبه و جمعه هشدار داد. کوهنوردان توصیه شده در صورت مشاهده نشانه‌های ناپایداری جوی، از ادامه مسیر خودداری کرده و در مکان امن مستقر شوند.

نورنیوز-گروه اجتماعی: صادق ضیاییان درباره پیش‌بینی جوی مناطق کوهستانی کشور طی پنجشنبه و جمعه (٢٠ و ٢١ فروردین‌ماه) اظهار کرد: طی پنجشنبه وقوع ناپایداری‌های همرفتی و فصلی به‌ویژه برای ساعات بعدازظهر و شب در بیشتر مناطق کوهستانی کشور به‌صورت افزایش ابر، مه آلودشدن، کاهش دید افقی و عمودی، وقوع رگبارهای پراکنده موقتی شدید، رعدوبرق و احتمال تگرگ، وقوع تندبادهای لحظه‌ای پیش‌بینی می‌شود.

وی افزود: طی جمعه استقرار هوای غالبا پایدار در بیشتر مناطق کوهستانی کشور، وقوع ناپایداری‌های پراکنده در ارتفاعات شمال غرب و شمال شرق، به‌صورت افزایش ابر و مه آلودشدن هوا، افزایش سرعت وزش باد، رگبار و رعدوبرق موقتی شدید و احتمال تگرگ، وزش باد شدید و باد موقتی خیلی شدید در ارتفاعات شمال غرب، زاگرس شمالی و ارتفاعات و دامنه‌های البرز طی پنجشنبه و جمعه دور از انتظار نیست.

رئیس مرکز ملی پیش‌بینی و مدیریت بحران مخاطرات وضع هوا با اشاره به وضعیت جوی ارتفاعات شمال تهران طی روزهای پایانی هفته گفت: در این مدت آسمان صاف تا نیمه ابری، وزش باد، گاهی وزش باد شدید، افزایش موقتی ابر و در قله‌های مرتفع رگبار پراکنده پیش‌بینی می‌شود.

وی با بیان اینکه با توجه به ماهیت رگباری بارش‌ها در فصل بهار، در مناطق شامل بارش از تردد و قرار گرفتن در حاشیه رودخانه‌ها اجتناب شود، توصیه کرد: طی مسیر پیمایش به تغییر شرایط ابرها شامل افزایش حجم ابر، رشد عمودی و تیرگی ابرها همچنین تغییرات سرعت و جهت باد توجه شود. درصورت ملاحظه این شواهد از ادامه دادن در مسیر پیمایش اجتناب کنید و تا پایان شرایط ناپایدار جوی، در مکان امن‌تری مستقر شوید.

رئیس مرکز ملی پیش‌بینی و مدیریت بحران مخاطرات وضع هوا اضافه کرد: در زمان وقوع رعدوبرق و صاعقه، از قرارگرفتن در فضای باز پرهیز و در مکان امن‌تر  پناه گرفته شود. با توجه به روند افزایش دمای ساعات روز در فصل بهار و تسریع ذوب برف در مناطق پوشیده از برف، احتمال وقوع بهمن‌های بهاره در شیب های مستعد همچنین شکستن نقاب‌های برفی وجود دارد بنابرایت از تردد در شیب‌های مناسب وقوع بهمن اجتناب شود.

ضیاییان در پایان گفت: علیرغم روند افزایش دما طی روز، همچنان تمهیدات لازم شامل به همراه داشتن لباس گرم و تجهیزات گرمایشی برای کمپینگ و شب‌مانی به جهت اجتناب از سرمازدگی طی ساعات شب توصیه می‌شود. با توجه به شرایط فصلی، امکان ریزش و سقوط سنگ در شیب های مستعد وجود دارد بنابراین انتخاب مسیر مناسب پیمایش همچنین استقرار و کمپینگ برای اجتناب از آسیب ناشی از ریزش سنگ مد نظر قرار گیرد.


سرویس: اجتماعی
کلید واژگان: رگبار / ایمنی / وضعیت هوا / کوهنوردی / پیش‌بینی هواشناسی