نورنیوز https://nournews.ir/n/308725
کد خبر: 308725
20 فروردین 1405

سازمان ملل حملات اسرائیل به لبنان را محکوم کرد


«فرحان عزیز حق» معاون سخنگوی سازمان ملل متحد اعلام کرد: سازمان ملل متحد حملات اسرائیل در سراسر لبنان را که منجر به تلفات قابل توجه غیرنظامیان شد، بشدت محکوم می‌کند.

نورنیوز-گروه بین الملل: معاون سخنگوی سازمان ملل روز چهارشنبه به وقت محلی به خبرنگاران گفت: سازمان ملل متحد همچنین از دست دادن جان غیرنظامیان را بشدت محکوم می‌کند. ما همچنان از همه طرف‌ها می‌خواهیم که از کانال‌های دیپلماتیک استفاده و درگیری ها را متوقف کنند و به اجرای کامل قطعنامه ۱۷۰۱ شورای امنیت متعهد شوند.

این سخنگوی سازمان ملل گفت: آتش‌بس میان ایالات متحده و ایران فرصتی برای جلوگیری از تلفات بیشتر بین لبنان و اسرائیل فراهم می‌کند. ما از همه طرف‌های درگیر می‌خواهیم که به آتش‌بس پایبند باشند.

حق تصریح کرد: اکنون زمان پیگیری مذاکرات برای حل اختلافات باقی‌مانده و حرکت به سمت آتش‌بس دائمی و راه‌حل بلندمدت برای این درگیری است. هیچ راه‌حل نظامی برای این درگیری وجود ندارد.

معاون سخنگوی سازمان ملل افزود: در همین حال، نیروهای حافظ صلح سازمان ملل همچنان تحت تاثیر درگیری ها قرار دارند و حملات روز گذشته منجر به زخمی شدن شش نیروی حافظ صلح، و همچنین خسارت به وسایل نقلیه سازمان ملل شد.

وی اضافه کرد: ما بار دیگر از همه طرف‌ها می‌خواهیم که به تعهدات خود تحت قوانین بین‌المللی عمل و ایمنی و امنیت کارکنان و اموال سازمان ملل را در هر زمانی تضمین کنند.

حق تصریح کرد: دیروز، نیروهای نظامی اسرائیل (IDF) یک صلح‌بان «یونیفیل» (نیروهای موقت سازمان ملل در لبنان) را پس از مسدود کردن یک کاروان لجستیک بازداشت کردند که پس از تماس‌های مستقیم و فوری ظرف کمتر از یک ساعت آزاد شد.

معاون سخنگوی سازمان ملل تاکید کرد: بازداشت یک صلح‌بان سازمان ملل، نقض قوانین بین‌المللی است و هرگونه تهدید یا مداخله در وظایف یونیفل باید فورا متوقف شود.

حق همچنین گفت: دبیرکل سازمان ملل از اعلام آتش‌بس دو هفته‌ای توسط ایالات متحده و ایران استقبال کرد و همه طرف‌های درگیر در درگیری‌های فعلی در خاورمیانه می‌خواهد که به تعهدات خود بر اساس قوانین بین‌المللی عمل کنند و از مفاد آتش‌بس پیروی کنند تا راه برای صلحی پایدار و جامع در منطقه هموار شود.

وی افزود: دبیرکل تاکید می‌کند که پایان دادن به درگیری ها برای حفاظت از جان غیرنظامیان و کاهش رنج‌های انسانی ضروری است و از تلاش‌های پاکستان و سایر کشورها برای تسهیل آتش‌بس صمیمانه قدردانی می‌کند.

معاون سخنگوی سازمان ملل گفت: «ژان آرنو» فرستاده شخصی دبیرکل برای درگیری‌های خاورمیانه و پیامدهای آن وارد منطقه شده است. او در حال بازدید از کشورهای منطقه است تا از همه تلاش‌ها برای دستیابی به یک راه‌حل جامع و پایدار برای این درگیری حمایت کند.

وی افزود: آرنو در طول سفر خود با طرف‌های ایرانی گفتگو خواهد کرد تا دیدگاه‌های آنها را در مورد مسیر پیش رو بشنود و بر تعهد دبیرکل را برای انجام تمام تلاش‌ها به منظور حمایت از یک راه‌حل مسالمت‌آمیز تاکید کند. فرستاده شخصی اطمینان دارد که مطابق با منشور سازمان ملل متحد و حقوق بین‌الملل بشردوستانه، همه رهبران مسیر حل مسالمت‌آمیز و حفاظت از غیرنظامیان را به جای درگیری مداوم انتخاب خواهند کرد.

حملات اسرائیل به لبنان در حالی صورت می گیرد که نخست‌وزیر پاکستان به‌عنوان میانجی تفاهم آتش‌بس میان ایران و آمریکا، صراحتا توقف جنگ علیه لبنان را بخشی از تفاهم آتش‌بس با ایران دانسته بود.

«جی دی ونس» معاون رئیس جمهوری آمریکا و «کارولین لیویت» سخنگوی کاخ سفید در پی آتش بس میان تهران – واشنگتن ادعا کردند که این آتش بس شامل لبنان نمی شود.
امروز رژیم صهیونیستی با حمله به مناطق مسکونی لبنان، بیش از هزار لبنانی را شهید یا مجروح کرده است.


سرویس: بین الملل
کلید واژگان: #حزب_الله_لبنان / #سازمان_ملل / #حملات_اسرائیل