نورنیوز https://nournews.ir/n/307575
کد خبر: 307575
15 فروردین 1405

رومانی درحال یافتن راهکار برای لغو قرارداد خرید پهپاد از اسرائیل


رومانی در حال بررسی لغو قرارداد خرید سامانه‌های پهپادی از شرکتی اسرائیلی به دلیل تاخیر در تحویل آنها است.

نورنیوز- گروه بین الملل: رومانی در حال بررسی امکان لغو یک قرارداد راهبردی به ارزش بیش از ۴۰۰ میلیون دلار برای خرید پهپادهای تاکتیکی مدل «Whatchkeeper X» ساخت شرکت صهیونیستی «Elbit Systems» است.

به گزارش وبگاه «Ynet»، دلیل این تصمیم رومانی تاخیرهای مکرر در تاریخ تحویل سامانه‌های خریداری‌شده در طول ماه‌های گذشته، همراه با تحولات مربوط به حملات آمریکا و اسرائیل علیه ایران و پیامدهای فزاینده آن برای منطقه است.

وزیر دفاع رومانی پنج‌شنبه اعلام کرد که این وزارتخانه در حال بررسی راه‌های قانونی لغو این توافق است. 

قرار بود این شرکت اسرائیلی پهپادها را تابستان سال ۲۰۲۵ تحویل دهد اما تا این لحظه هنوز تحویل نداده است.

تداوم تاخیر در تحویل پهپادها، ارزش عملیاتی این سامانه‌ها را کاهش می‌دهد.

بر اساس گزارش «وای‌نت»، این نوع پهپاد بر اساس طرح هواپیمای هرمس ۴۵۰ ویژه جمع‌آوری اطلاعات، شناسایی و تعیین اهداف طراحی شده است.

طبق گزارش این وبگاه، پهپاد یاد شده توسط شعبه انگلیسی شرکت البیت سیستمز طراحی شده و با استانداردهای ناتو مطابقت دارد.

این شرکت دسامبر ۲۰۲۲ با رومانی توافق کرده بود هفت پهپاد از این مدل را بفروشد.

در ژوئن ۲۰۲۳ اولین سفارش به ارزش ۱۸۰ میلیون دلار برای دریافت پهپادها در قالب این توافق انجام شد و اما از آن زمان شرکت اسرائیلی بارها اعلام کرده به دلیل جنگ علیه نوار غزه، تاخیرهایی در تحویل سفارش‌ها به وجود خواهد آمد و سه درخواست فورس ماژور ارائه کرد، رومانی ۲ درخواست اول را پذیرفت اما درخواست سوم برای تمدید ۶ ماهه را رد کرد.

در همین حال وزیر دفاع رومانی اعلام کرد جریمه‌هایی که تاکنون برای این شرکت انباشته شده، تقریبا حدود ۶۰ میلیون یورو است و این مبلغ هر روز بالاتر می‌رود.

وزیر دفاع رومانی افزود: وزارتخانه راهکاری قانونی برای لغو قرارداد پیدا کرده که از جمله آن نگرانی از به‌روز نبودن فناوری‌ها در زمان تحویل است.

او با اشاره به اینکه رومانی در چارچوب این قرارداد، پرداخت‌هایی داشته، مشخص نکرد در صورتی که قرارداد لغو شود، چه اتفاقی برای وجوه پرداختی رخ خواهد داد.

در مقابل این شرکت صهیونیستی پاسخ داد که به اجرای پروژه توسعه و تولید پهپادها برای رومانی ادامه خواهد داد و در مراحل پیشرفته تحویل آنها است و با وجود وضعیت فوق‌العاده در اراضی اشغالی این پروژه در اولویت قرار دارد.


سرویس: بین الملل
کلید واژگان: رژیم صهیونیستی / پهپاد / رومانی