نورنیوز https://nournews.ir/n/306084
کد خبر: 306084
9 فروردین 1405

نتانیاهو: وضعیت جبهه شمالی را تغییر می دهیم


نخست وزیر رژیم صهیونیستی اعلام کرد که دستور گسترش منطقه حائل فعلی در جنوب لبنان را صادر کرده است.

نورنیوز- گروه بین الملل: «بنیامین نتانیاهو»، نخست وزیر رژیم اشغالگر امروز -یکشنبه- تاکید کرد: «ما مصمم هستیم که وضعیت جبهه شمالی را به طور اساسی تغییر دهیم.»

رسانه عبری نیز گزارش داد نتانیاهو، «یسرائیل کاتس». وزیر جنگ و «ایال زامیر»، رئیس ستاد کل، پیش از گسترش مانورهای زمینی، ارزیابی از وضعیت شمال انجام داده‌اند.

یک منبع نظامی لبنانی به الجزیره نیز گفت که نیروهای اسرائیلی تا مجاورت رودخانه لیطانی در نزدیکی شهر قنطره در منطقه محیصبات پیشروی کردند و به یکی از شاخه‌های رودخانه در بخش شرقی رسیدند.

به گفته همین منبع، پیشروی گسترش یافت و شامل بخش مرکزی نیز شد، جایی که نیروها به شهر رشاف رسیدند و بین شهرهای سربین و بیت لیف مستقر شدند.

در بخش غربی، این منبع نظامی گزارش داد که نیروهای اسرائیلی وارد شهر بیضا شده و در داخل آن مواضعی ایجاد کرده‌اند، ضمن اینکه یک مانور پهلوگیری در اطراف شهر عیترون انجام داده‌اند و به حومه وادی السلوقی رسیده‌اند که نشان دهنده تلاش برای محاصره مکان‌های استراتژیک در منطقه مرزی است.

ارزیابی‌های رژیم اشغالگر نشان می‌دهد که حمله زمینی به جنوب لبنان ماه‌ها، شاید سال‌ها، ادامه خواهد داشت و طرحی برای گسترش «منطقه امنیتی» تا رودخانه لیطانی و خلع سلاح حزب‌الله در نظر گرفته شده است.

این در حالی است که هشدارهایی مبنی بر تحلیل رفتن ارتش و تلاش‌ها برای جدا کردن وضعیت لبنان از هرگونه توافق با ایران مطرح شده است.

ارزیابی‌های امنیتی اشغالگران نشان می‌دهد که با توجه به قصد ارتش اسرائیل برای حفظ نیروهای زمینی خود در عمق جنوب لبنان برای ماه‌ها و احتمالاً سال‌ها، حتی در صورت دستیابی به آتش‌بس، عملیات نظامی در لبنان احتمالاً برای مدت طولانی ادامه خواهد یافت.

این موضوع روز یکشنبه در روزنامه یدیعوت آحارونوت گزارش شد.

این روزنامه اشاره کرد یک ماه پس از آغاز رویارویی با ایران، نیروهای اسرائیلی به عملیات زمینی خود در جنوب لبنان ادامه می‌دهند و زیر آتش سنگین از جمله گلوله‌باران توپخانه، موشک‌های ضد تانک و گلوله‌های خمپاره فعالیت می‌کنند.

این ارزیابی‌ها همزمان با تلاش‌های اسرائیل برای گسترش آنچه «منطقه امنیتی» خود در داخل لبنان می‌نامد، بر اساس این اعتقاد در سازمان‌های امنیتی اسرائیل است که دولت لبنان قادر به خلع سلاح حزب‌الله نیست.

اسرائیل از این به عنوان بهانه‌ای برای حفظ حضور نظامی خود در داخل خاک لبنان استفاده می‌کند و آن را به عنوان حائلی برای جدا کردن «تهدید» از شهرهای مرزی نگه می‌دارد. یک مقام امنیتی اسرائیل ادعا کرد: «ما درک می‌کنیم که دولت لبنان نمی‌تواند حزب‌الله را خلع سلاح کند و حضور ارتش اسرائیل در عمق این منطقه حداقل برای چند ماه و شاید سال‌ها ادامه خواهد داشت»، حتی اگر توافق آتش‌بس حاصل شود.


سرویس: بین الملل
کلید واژگان: جنگ / نتانیاهو / جنوب لبنان / نخست وزیر رژیم صهیونیستی / رودخانه لیطانی