نورنیوز https://nournews.ir/n/305677
کد خبر: 305677
8 فروردین 1405

تایید انهدام یک سامانه رادارای در کویت


سازمان هواپیمایی کشوری کویت اعلام کرد سامانه رادار فرودگاه بین‌المللی این کشور در پی حملات پهپادی صبح امروز دچار خسارت جدی شده است.

نورنیوز-گروه اقتصادی: سازمان هواپیمایی کشوری کویت بامداد امروز (شنبه،هشتم فروردین ۱۴۰۵) اعلام کرد که فرودگاه بین‌المللی این کشور هدف چندین حمله پهپادی قرار گرفته است.

این حملات خسارت قابل توجهی به سامانه رادار فرودگاه وارد کرده است.عبدالله الراجحی، سخنگوی سازمان هواپیمایی کشوری کویت، با تأیید این خبر اعلام کرد که چندین پهپاد انفجاری بامداد امروز تأسیسات فرودگاه بین‌المللی کویت در جنوب شهر کویت را هدف قرار دادند. بر اساس اطلاعات اولیه، این حملات به سامانه رادار و تجهیزات ناوبری فرودگاه خسارت وارد کرده است.
به گفته مسئولان کویتی، این حملات تلفات جانی در پی نداشته و عملیات اطفای حریق بلافاصله آغاز شده است. ارتش کویت نیز اعلام کرد که سامانه‌های پدافندی به حملات موشکی و پهپادی واکنش نشان داده‌اند.این نخستین بار نیست که فرودگاه کویت هدف پاسخ‌های موشکی قرار می‌گیرد. پیش از این نیز در تاریخ ۸ مارس (۱۷ اسفند) و ۱۴ مارس (۲۳ اسفند) حملاتی به تأسیسات سوخترسانی و سامانه رادار این فرودگاه انجام شده بود. در حمله ۱۴ مارس، چندین پهپاد به سامانه رادار فرودگاه آسیب زدند و موجب اختلال در ناوبری هوایی منطقه شدند.


حمله به فرودگاه کویت در حالی رخ می‌دهد که از زمان آغاز جنگ در منطقه در ۲۸ فوریه (۹ اسفند)، پروازهای تجاری به این فرودگاه به شدت محدود شده است. بسیاری از خطوط هوایی بزرگ بین‌المللی پروازهای خود به مقصد کویت و سایر کشورهای حاشیه خلیج فارس را به حالت تعلیق درآورده یا به دلیل کمبود سوخت ناشی از جنگ کاهش داده‌اند.بر اساس گزارش‌های منتشر شده، فرودگاه بین‌المللی کویت عملاً از سرویس خارج شده و تا اطلاع ثانوی بسته است.

مسئولان کویتی اعلام کرده‌اند که بازگشایی فرودگاه منوط به انجام ارزیابی‌های کامل ایمنی و ترمیم زیرساخت‌های آسیب‌دیده از جمله سامانه رادار است.بسته شدن فرودگاه کویت و محدودیت پروازها در منطقه، زنجیره تأمین هوایی را با اختلال جدی مواجه کرده است. شرکت‌های هواپیمایی ناگزیر به تغییر مسیر پروازها به فرودگاه‌های جایگزین در عربستان و بحرین شده‌اند که این امر خود باعث افزایش هزینه‌های سوخت، زمان پرواز و بیمه می‌شود.کارشناسان اقتصادی معتقدند ادامه این حملات و اختلال در زیرساخت‌های هوانوردی منطقه، هزینه‌های حمل‌ونقل هوایی را افزایش داده و می‌تواند به افزایش قیمت کالاهای وارداتی به ویژه کالاهای فسادپذیر و داروهای اورژانسی منجر شود.با وجود حملات اخیر، شرکت هواپیمایی کویت اعلام کرده که از امروز پروازهای خود به مقصد قاهره را از سر می‌گیرد. این پروازها با تغییر مسیر و از طریق فرودگاه ملک فهد در دمام عربستان انجام خواهد شد. مسئولان کویتی تأکید کرده‌اند که بازگشت کامل عملیات فرودگاه به حالت عادی نیازمند زمان و تأمین امنیت پایدار است.
 


سرویس: بین الملل
کلید واژگان: کویت / حمله_پهپادی / رادار / فرودگاه_بین‌المللی