نورنیوز https://nournews.ir/n/305472
کد خبر: 305472
7 فروردین 1405
فایننشال تایمز:

هیچ کشتی به مقصد آمریکا یا اروپا از تنگه هرمز عبور نکرد


از زمان آغاز جنگ آمریکا و رژیم صهیونیستی علیه ایران هیچ کشتی به مقصد آمریکا یا اروپا از تنگه هرمز عبور نکرده و این موضوع بیانگر آن است که تنش‌ها تاثیر چشمگیری بر کشتیرانی بین المللی برجای گذاشته است.

نورنیوز-گروه بین الملل: فایننشال تایمز نوشت: از ابتدای مارس 2026 هیچ کشتی به مقصد آمریکا یا اروپا از تنگه هرمز عبور نکرده است.

از زمان آغاز جنگ آمریکا و رژیم صهیونیستی علیه ایران هیچ کشتی به مقصد آمریکا یا اروپا از تنگه هرمز عبور نکرده و این موضوع بیانگر آن است که تنش‌ها تاثیر چشمگیری بر کشتیرانی بین المللی برجای گذاشته است.

روزنامه فایننشال تایمز با استناد به داده‌های جدید نوشت، تعداد کشتی‌هایی که از ابتدای ماه مارس 2026 از تنگه هرمز عبور کرده‌اند تنها 116 کشتی است و این یعنی در مقایسه با ماه گذشته میلادی با کاهش حدود 97 درصدی همراه بوده است.

فایننشال تایمز به نقل از یک منبع دیپلماتیک پاکستانی نوشت، برخی خطوط کشتیرانی پرچم‌های خود را تغییر داده‌اند تا تحت ثبت پاکستان، از این آبراهه عبور کنند.

شایان ذکر است دونالد ترامپ در اخرین سخنرانی خود مدعی شد که هشت کشتی با پرچم پاکستان به مقصد آمریکا از تنگه هرمز خارج شده‌اند و این مساله را به عنوان یک پیروزی برای خود عنوان کرد.

بنا بر این گزارش، وزارت خارجه هند در این رابطه می‌گوید که ایران برای تضمین عبور امن از این تنگه چیزی درخواست نمی‌کند.

گزارش‌های غیرمعتبری در روزهای گذشته در مورد تعیین شرایطی از سوی ایران برای عبور امن از تنگه هرمز از جمله دریافت وجه مشخصی از کشتی‌ها مطرح شده است.

گفتنی است امارات متحده عربی امروز (جمعه) به واشنگتن و سایر متحدان غربی خود گفته است که در یک نیروی ویژه دریایی چندملیتی برای بازگشایی تنگه هرمز شرکت خواهد کرد.

در همین راستا «علی موسوی»، نماینده دائم جمهوری اسلامی ایران در سازمان بین‌المللی دریانوردی (IMO) با اشاره به تعهدات ایران در قبال کشتیرانی بین‌المللی، تصریح کرده که عبور امن از آبراه استراتژیک «هرمز» منوط به رعایت ترتیبات امنیتی تعریف‌شده و خودداری از همکاری با عوامل تجاوزگر به ایران است.


سرویس: بین الملل
کلید واژگان: اروپا / امریکا / تنگه هرمز / کشتی / عبور از تنگه هرمز