وزیر امور خارجه مصر در واکنش به طرح آتشبس پیشنهادی آمریکا درباره ایران تأکید کرد که تنها مسیر کاهش تنشها ادامه تلاشهای دیپلماتیک است و قاهره در حال رایزنی با تهران برای جلوگیری از گسترش درگیریها در منطقه خلیج فارس است.
نورنیوز-گروه بین الملل:به گزارش روزنامه عرب نیوز، بدر عبدالعاطی وزیر امور خارجه مصر در مورد پاسخ منفی ایران به طرح آتشبس آمریکا، گفت: ما باید به تلاشهایمان ادامه دهیم، همه چیز به دیپلماسی و مذاکره بستگی دارد.
وزیر امور خارجه مصر همچنین تاکید کرد که قاهره در حال مذاکره با تهران برای توقف حملات به کشورهای خلیج فارس است.
شبکه خبری پرس تی وی به نقل از یک مقام ارشد ایرانی گزارش داد که تهران به پیشنهاد واشنگتن برای پایان دادن به جنگ پاسخ منفی داده است و تاکید کرده پایان جنگ تنها بر اساس «شروط» و «جدول زمانی» مورد نظر جمهوری اسلامی خواهد بود.
پیش از این گزارشهایی در مورد ارائه یک پیشنهاد آتش بس ۱۵ مادهای از سوی ایالات متحده مطرح شده بود که از طریق پاکستان به ایران منتقل شده بود.
سخنگوی وزارت امور خارجه ایران پیش از این در پاسخ به سؤال خبرنگار خبرگزاری جمهوری اسلامی درباره مباحث مطرح شده در زمینه عقبنشینی آمریکا از موضع تهدیدآمیز خود علیه زیرساختهای حیاتی ایران اظهار داشت: طی چند روز گذشته پیامهایی از طریق برخی کشورهای دوست مبنی بر تقاضای آمریکا برای مذاکره جهت پایان جنگ واصل شد که به نحو مقتضی و طبق مواضع اصولی کشور به آنها پاسخ داده شد.
اسماعیل بقائی افزود: در این پاسخها هشدارهای لازم درباره پیامدهای وخیم هرگونه تعرض به زیرساختهای حیاتی ایران داده شد و تأکید گردید هرگونه اقدام علیه زیرساختهای انرژی ایران با واکنش قاطع، فوری و مؤثر نیروهای مسلح ایران مواجه خواهد شد.
سخنگوی وزارت امور خارجه همچنین هرگونه مذاکره و گفتگو با آمریکا طی ۲۴ روز گذشته جنگ تحمیلی را رد و تصریح کرد که موضع جمهوری اسلامی ایران در خصوص تنگه هرمز و شرایط پایان جنگ تحمیلی هیچ تغییری نکرده است.