نورنیوز https://nournews.ir/n/304961
کد خبر: 304961
5 فروردین 1405
مرشایمر:

احتمال شکست جدی امریکا وجود دارد


نظریه‌پرداز برجسته روابط بین‌الملل با اشاره به طولانی شدن جنگ با ایران تأکید کرد که آمریکا به پیروزی سریع دست نیافته و اکنون وارد یک جنگ فرسایشی شده است؛ وضعیتی که به گفته او می‌تواند به یک شکست جدی برای واشنگتن منجر شود.

نورنیوز-گروه بین الملل:پروفسور جان مرشایمر تحلیلگر سیاسی آمریکایی و نظریه‌پرداز برجسته روابط بین‌الملل در گفت‌وگو با پیرس مورگان گفت: ایالات متحده در ایران درگیر یک فاجعه شده است.مرشایمر گفت: «ما به یک پیروزی سریع و قاطع دست نیافتیم و اکنون وارد یک جنگ طولانی، یعنی جنگی فرسایشی شده‌ایم. ایران این توانایی را دارد که با بالا رفتن از نردبان تشدید، به اقتصاد بین‌المللی آسیب جدی وارد کند.»

وی افزود: «بسیاری معتقدند رئیس‌جمهور ترامپ باید اعلام پیروزی کند و از جنگ خارج شود، او می‌تواند این کار را انجام دهد، اما چنین اقدامی به‌عنوان یک شکست تحقیرآمیز برای ایالات متحده تلقی خواهد شد.»

او همچنین تأکید کرد: «حتی اگر ما عقب‌نشینی کنیم، مشخص نیست که این اقدام بتواند مشکل را حل کند.»

مرشایمر در ادامه توضیح داد که ایالات متحده و اسرائیل تصور می‌کردند می‌توانند با یک پیروزی سریع و قاطع، چه از طریق سرنگونی نظام یا با وارد کردن شوک اولیه، به اهداف خود برسند و ایران را وادار به تسلیم کنند.

به‌گفته او، ترامپ احتمال بسته شدن تنگه هرمز از سوی ایران را مطرح کرده بود، اما این موضوع را نادیده گرفت، زیرا تصور می‌کرد پیش از عملی شدن چنین سناریویی، جنگ به پایان خواهد رسید، با این حال، این اتفاق رخ نداد و اکنون جنگ به یک درگیری طولانی و فرسایشی تبدیل شده است؛ جنگی که ایران برای آن آماده بوده است و در موقعیت مناسبی در آن قرار دارد.

او با اشاره به سطوح مختلف تشدید تنش گفت: ایران قادر است در هر مرحله با ایالات متحده مقابله کند. این کشور نه‌تنها می‌تواند به نیروهای آمریکایی و کشورهای منطقه خسارات سنگینی وارد کند، بلکه می‌تواند به اقتصاد جهانی نیز آسیب بزند.

نظریه‌پرداز برجسته روابط بین‌الملل تأکید کرد که ایران این توانایی را دارد که با تشدید تنش‌ها، اقتصاد بین‌المللی را مختل کند و این موضوع می‌تواند پیامدهای فاجعه‌باری داشته باشد.

او اضافه کرد: «اکنون در شرایطی قرار داریم که به پیروزی سریع نرسیده‌ایم و احتمال یک شکست جدی وجود دارد.»

در ادامه این گفت‌وگو، پیرس مورگان از او پرسید که اگر به ترامپ مشاوره می‌داد، چه توصیه‌ای ارائه می‌کرد؛ به‌ویژه با توجه به اینکه به‌نظر می‌رسد رئیس‌جمهور آمریکا تمایل دارد از این وضعیت خارج شود، اما راه روشنی برای انجام این کار بدون تحمل هزینه سیاسی سنگین ندارد.

مرشایمر در پاسخ گفت که مدت‌ها درباره این موضوع فکر کرده و با افراد مختلفی نیز مشورت کرده است، اما هیچ‌کس راه‌حل روشنی برای خروج از این وضعیت ارائه نکرده است.

او گفت: «بیشتر افراد توصیه می‌کنند ترامپ اعلام پیروزی کند و خارج شود، اما این اقدام به‌عنوان یک شکست تحقیرآمیز دیده خواهد شد.»

وی ادامه داد که حتی در صورت خروج آمریکا، ممکن است ایران و اسرائیل به جنگ ادامه دهند و در چنین شرایطی، ایران همچنان ابزارهای متعددی برای وارد کردن خسارت در اختیار دارد.

او تأکید کرد: «حتی اگر ما کنار بکشیم، مشخص نیست که این مسئله حل شود و در هر صورت، ایالات متحده به‌عنوان طرفی که شکست خورده است، دیده خواهد شد.»

مرشایمر در پایان گفت که ترامپ خود را در موقعیتی قرار داده که عملاً فاقد یک استراتژی خروج مؤثر است.

پیرس مورگان نیز در ادامه این وضعیت را یک قمار بزرگ توصیف کرد و گفت: با توجه به انتخابات میان‌دوره‌ای پیش‌ِرو، این تصمیم می‌تواند پیامدهای سیاسی گسترده‌ای برای دولت آمریکا به‌همراه داشته باشد.


سرویس: بین الملل
کلید واژگان: ایران / آمریکا / ترامپ / جنگ / تنگه_هرمز / تحلیل_سیاسی / روابط_بین_الملل / جان_مرشایمر