نورنیوز https://nournews.ir/n/304801
کد خبر: 304801
5 فروردین 1405

اعلام وضعیت اضطراری انرژی در فیلیپین


«فردیناند مارکوس جونیور» رئیس‌جمهور فیلیپین اعلام کرد که فرمان اجرایی را برای حفظ امنیت انرژی امضا کرده و به «خطر قریب‌الوقوع برای دسترسی و ثبات» تامین انرژی کشور اشاره کرده است.

نورنیوز-گروه اقتصادی:فیلیپین به نخستین کشور جهان تبدیل شده که در واکنش به تجاوز آمریکایی-صهیونیستی به ایران وضعیت اضطراری ملی در حوزه انرژی اعلام کرده است.

   «فردیناند مارکوس جونیور» رئیس‌جمهور فیلیپین اعلام کرد که فرمان اجرایی را برای حفظ امنیت انرژی امضا کرده و به «خطر قریب‌الوقوع برای دسترسی و ثبات» تامین انرژی کشور اشاره کرده است.

به نوشته «بی‌بی‌سی» تجاوز نظامی آمریکا و رژیم صهیونیستی به ایران و بسته شدن موثر تنگه هرمز - که یک مسیر کلیدی کشتیرانی است - شوک‌هایی به بازارهای جهانی انرژی وارد کرده و باعث کمبود و افزایش قیمت‌ها شده است.

فیلیپین ۹۸ درصد نفت خود را از منطقه خلیج فارس وارد می‌کند و قیمت گازوئیل و بنزین در این کشور از زمان آغاز تجاوزات آمریکایی و صهیونی در ۲۸ فوریه بیش از دو برابر شده است.

مارکوس روز سه‌شنبه گفت این اقدام به دولت اختیار قانونی می‌دهد تا تدابیری برای تضمین ثبات انرژی و حفاظت از اقتصاد کلی اتخاذ کند.

بر اساس این فرمان، کمیته‌ای برای نظارت بر توزیع منظم سوخت، مواد غذایی، داروها و سایر کالاهای اساسی تشکیل شده است.

دولت همچنین اختیار یافته است که به‌طور مستقیم سوخت و فرآورده‌های نفتی را برای تقویت ذخایر خریداری کند.

این وضعیت اضطراری برای یک سال برقرار خواهد بود، مگر اینکه توسط رئیس‌جمهور تمدید یا لغو شود.

آمریکا و رژیم صهیونیستی در تاریخ ۹ اسفند ماه درحالی‌که گفت‌وگوهای غیرمستقیم با طرف آمریکایی در جریان بود، در اقدامی متجاوزانه به خاک جمهوری اسلامی ایران حمله کردند


سرویس: اقتصادی
کلید واژگان: انرژی / فیلیپین / اعلام وضعیت اضطراری