نورنیوز https://nournews.ir/n/303769
کد خبر: 303769
29 اسفند 1404
رئیس آژانس بین‌المللی انرژی:

عادی شدن جریان انرژی از خلیج‌فارس ۶ ماه زمان می برد


رئیس آژانس بین‌المللی انرژی اعلام کرد عادی شدن جریان انرژی از خلیج‌فارس، ممکن است حداقل 6 ماه طول بکشد.

نورنیوز- گروه بین الملل: «فاتح بیرول» در مصاحبه با فایننشال تایمز ضمن اشاره به این موضوع، افزود: میزان نفتی که قطع شده است، بیشتر از مقداری است که در شوک‌های دهه هفتاد قطع شده بود.

رئیس آژانس بین‌المللی انرژی گفت: میزان گاز متوقف شده در حال حاضر بیش از دو برابر مقداری است که در سال ۲۰۲۲ از روسیه به اروپا قطع شده بود.

بیرول خاطرنشان کرد: قیمت‌های انرژی ممکن است تا زمانی که حمل‌ونقل از تنگه هرمز تحت تأثیر قرار گیرد، همچنان افزایش یابد.

روزنامه آمریکایی وال‌استریت‌ژورنال نیز در گزارشی به نقل از منابع نفتی عربستان نوشت: اگر جنگ علیه ایران تا آوریل پایان نیابد قیمت نفت به ۱۸۰ دلار خواهد رسید.

این رسانه غربی همچنین به نقل از یک تحلیلگر موسسه تحقیقاتی وود مکنزی نوشت: احتمال رسیدن قیمت نفت به ۲۰۰ در هر بشکه در سال ۲۰۲۶ وجود دارد.

تجاوز نظامی مشترک آمریکا و رژیم صهیونیستی علیه جمهوری اسلامی ایران که در پی آن آیت‌الله خامنه‌ای رهبر انقلاب اسلامی به شهادت رسیدند از بامداد روز نهم اسفند ۱۴۰۴ (۲۸ فوریه ۲۰۲۶) آغاز شد؛ این اقدام در حالی صورت گرفت که مذاکرات غیرمستقیم میان ایران و آمریکا با میانجی‌گری برخی کشورهای منطقه در جریان بود.

جمهوری اسلامی ایران در پی آغاز تجاوز نظامی مشترک آمریکا و رژیم صهیونیستی، پاسخی قاطع، هدفمند و متناسب به این اقدام ارائه داد. در چارچوب این پاسخ مشروع، مواضع نظامی و امنیتی رژیم صهیونیستی در شهرهای مختلف فلسطین اشغالی و همچنین پایگاه‌ها و مراکز استقرار نیروهای آمریکایی در منطقه با حملات موشکی، پهپادی و هوایی دقیق هدف قرار گرفت.

مقامات رسمی جمهوری اسلامی ایران تاکید کرده اند این عملیات‌ها در چارچوب حق ذاتی دفاع مشروع طبق ماده ۵۱ منشور سازمان ملل متحد و با هدف بازدارندگی، جلوگیری از تداوم تجاوز و تحمیل هزینه به متجاوزان انجام شده است. جمهوری اسلامی ایران هشدار داده است که هرگونه تداوم یا گسترش تجاوز، با پاسخی شدیدتر و گسترده‌تر مواجه خواهد شد.


سرویس: بین الملل
کلید واژگان: بحران انرژی / خلیج‌فارس / فاتح بیرول / رئیس آژانس بین‌المللی انرژی