نورنیوز https://nournews.ir/n/303657
کد خبر: 303657
29 اسفند 1404

هیچ کمبودی در تامین کالای اساسی وجود ندارد


هیچ کمبودی در تامین کالای اساسی وجود ندارد، حتی برای ماه‌های آینده در بازار ذخیره کالا وجود دارد.

نورنیوز-گروه اقتصادی: رئیس اتحادیه بنکداران مواد غذایی استان تهران با بیان اینکه هیچ کمبودی در تامین کالای اساسی وجود ندارد حتی برای ماه‌های آینده در بازار ذخیره کالا وجود دارد، اظهار کرد: از پنجم فروردین ماه فعالیت بنکداری‌ها آغاز می‌شود و برخی واحدها نیز بر اساس پیش‌بینی میزان فروش طی این روزها فعال هستند.

رضا کنگری درباره تامین کالای اساسی و مواد غذایی اظهار کرد: خوشبختانه طی روزهای جاری و حتی ماه‌های آینده ما کمبودی در کالای اساسی نداریم و با توجه به اینکه امسال ماه رمضان و عید نوروز با هم تقارن داشتند ظرفیت تامین سه برابر بود. از طرفی نیز کالابرگ‌هایی به شهروندان تخصیص داده شد که همه به سمت و سوی تامین کالا توسط کالابرگ رفتند و از این نظر تامین کالا توسط مردم راحت‌تر شده بود. 

وی افزود: در بنکداری‌ها نیز ما سه برابر ظرفیت تامین داشتیم و در حال حاضر نیز بازار در رکود به سر می‌برد. کالا به وفور وجود دارد و واحدهای صنفی نیز به صورت گسترده و رقابتی کالا عرضه می‌کنند و هیچ کمبود و یا افزایش قیمت در بازار مشاهده نشده است. 

کنگری ادامه داد: وزارت جهاد کشاورزی نیز امسال به طور هوشمندانه‌ای سه برابر ظرفیت ذخیره انجام داده و با توجه به اینکه کالا در بازار به وفور وجود دارد و ذخایری نیز که دولت انجام داده ما حتی به سمت ذخایر نیز نرفته‌ایم و حتی ماه‌ها فقط در بازار ذخیره داریم و از طرفی هم بحث ذخایر دولتی ما تنها سالی است که بیش از اندازه ظرفیت دپو داشتیم و هیچ مشکل خاصی نداریم. 

وی در خصوص بازرسی‌ها نیز اظهار کرد: بازرسی‌های لازم نیز فعال شده و اگر مشکلی مشاهده شود در اسرع وقت پیگیری و مشکل آن حل می‌شود. نکته مهم این است که زنجیره تولید و تامین روال عادی طی می‌کنند و بحث واردات نیز، اخیراً یک میلیون تن کالای اساسی وارد کشور شده که 165 هزار تن از این میزان آن از یک قلم برنج است و بقیه به وفور موجود هستند و خوشبختانه هیچ مشکل خاصی وجود ندارد.

رئیس اتحادیه بنکداران مواد غذایی استان تهران ادامه داد: در حال حاضر قیمت برنج در بنکداری‌ها به این صورت است که برنج هندی 170 تا 195 هزار تومان،برنج پاکستانی از 170 تا 255 هزار تومان و برنج ایرانی از 300 تا 450 هزار تومان عرضه می‌شود و با احتساب 15 درصد به دست مصرف کننده نهایی می‌رسد. 

وی افزود: در حال حاضر حبوبات نیز همچون باقی کالاها به وفور وجود دارد و قیمت‌ها نیز نه تنها افزایشی نبوده بلکه در برخی از موارد حتی روند کاهشی نیز داشته و شکر نیز کاهش قیمت را تجربه کرده است. 

کنگری ادامه داد: تخم مرغ نیز با توجه به عدم صادرات از کیلویی 240 هزار تومان به 110 هزار تومان رسیده است؛ بنابراین به طور کلی از نظر کالای اساسی ما هیچ کمبودی و یا افزایش قیمتی را تجربه نکرده‌ایم و کالاها به صورت رقابتی عرضه می‌شوند و کاملاً عرضه و تقاضاست که تعیین کننده قیمت و ثبات در بازار است. ما در حال حاضر با این موضوع مواجه هستیم که عرضه در بازار دو برابر تقاضا است به همین دلیل نیز قیمت‌ها متعادل‌تر شده است.   

وی درباره نحوه فعالیت بنکداری‌ها در تعطیلات نوروزی تصریح کرد: روال عادی فعالیت بنکداری‌ها این گونه است که 13 روز تعطیلات نوروزی بنکداری‌ها تعطیل بودند اما حالا به این صورت است که تنها ساعت سال تحویل تعطیل هستند و سپس با توجه به نوع فعالیتشان نه تنها بنکداری‌ها بلکه خرده فروشی‌ها و فروشگاه‌های زنجیره‌ای نیز که به وفور کالا دارند نیز با توجه به پیش بینی ظرفیت خریدشان در این چند روز کالای مورد نیاز را تامین می‌کنند تا در اختیارشان باشد و فعالیت کاملی داشته باشند. 

رئیس اتحادیه بنکداران مواد غذایی استان تهران در پایان گفت: ما فراخوان داده‌ایم که فراتر از روزهای عادی پای کار باشند و فعالیت خود را داشته باشند که جو روانی در بازار نداشته باشیم که مغازه‌ها بسته هستند و یا کالا کم بوده. تمام تلاش ما این است که از پنجم فروردین ماه به بعد پای کار باشیم تا در صورت رونق بازار با نیاز شهرستان‌های مسافرپذیر، کالای مورد نیاز را بتوانیم ارسال کنیم.


سرویس: اقتصادی
کلید واژگان: کالای اساسی / قیمت برنج / مواد غذایی / بنکداری‌ / کالابرگ‌ها