نورنیوز ـ گروه بین الملل: استعفای نخست وزیر انگلیس طی ساعات اخیر به اصلی ترین تیتر اخبار رسانه های روپایی تبدیل شده است.
«ترزا می» امروز با اعلام استعفای خود از نخست وزیری انگلیس، به دلیل ناکامی در حل و فصل مسئله برگزیت گفت: در 17 خرداد ماه از سمت خود کناره گیری می کند.
این در حالی است که او در روزهای اخیر، تلاش زیادی کرد تا با بحران سازی کاذب در حوزه سیاست خارجی انگلیس، افکار عمومی کشورش را نسبت به مسئله برگزیت منحرف نموده و از این رهگذر، دست کم برای یک بازه زمانی 90 روزه (تا تعیین تکلیف جدی پرونده خروج انگلیس از اروپا) حضور خود در خانه شماره ده داونینگ استریت را تضمین کند.
مواضع ترزا می و وزیر خارجه اش «جرمی هانت» در دفاع از سیاست های دولت ترامپ علیه ایران و فراتر از آن، اعلام هم پیمانی با واشنگتن در صورت بروز هر گونه مواجهه با ایران در همین راستا قابل تفسیر است.
جالب توجه اینکه ترزا می با تکیه بر موضوع «اهمیت پرونده ایران برای نظام بین الملل»، از سران حزب محافظه کار خواسته بود تا با استعفای وی مخالفت کرده و مانع از حضور «بوریس جانسون» یا فرد دیگری در راس معادلات سیاسی و اجرایی لندن شوند.
این بازی ترزا می، با هماهنگی کاخ سفید طراحی و اجرا شد. مقامات آمریکایی به ترزا می وعده داده بودند تا در صورت اعلام حمایت کامل از مواضع ضد ایرانی آمریکا، رایزنی های خود با سران حزب محافظه کار برای بقای وی در قدرت را ادامه دهند.
با این حال برخی مقامات ارشد و میانی حزب محافظه کار که از مدتها قبل در انتظار خروج می از قدرت بودند، به نقشه ترزا می و اطرافیانش پی برده و صراحتا مخالفت خود را با بازی مشترک می ـ ترامپ اعلام کردند.
در این باره، حتی برخی اعضای حزب محافظه کار تهدید کرده بودند که در صورت موافقت سران حزب با بقای ترزا می در قدرت، حزب را ترک خواهند کرد، تهدیدی که در نهایت تاثیرگذار بود و منجر به اعلام رسمی استعفای نخست وزیر انگلیس شد.