نورنیوز https://nournews.ir/n/30231
کد خبر: 30231
19 فروردین 1398
در گفتگو با«نورنیوز» مطرح شد؛

«رونق تولید» زمینه ساز تجارت جهانی



نورنیوز: اصغر آهنی‌ها عضو هیأت مدیره کانون عالی کارفرمایان با اشاره به نامگذاری سال 98 با عنوان«رونق تولید» اظهار داشت: همچون سالهای گذشته مقام معظم رهبری توجه همگان را به مقوله اقتصاد و مولفه‌های جلب کردند؛ البته متاسفانه علیرغم تاکیدات ایشان مشاهده می‌شود که غفلت از انجام آن به طور جدی قابل لمس است.


آهنی‌ها با بیان اینکه دشمن تمام انرژی خود را به ملت ایران از راه تضعیف اقتصاد کشور به کار گرفته است اما ما تا حدی در این زمینه غفلت کرده ایم افزود: امسال نیز شاهد این بودیم که مقام معظم رهبری سال  1398 را سال رونق تولید نامگذاری کردند.


وی تاکید کرد: معتقدم که سلسله نامگذاری‌ها طی سال‌های اخیر نشان دهنده دغدغه‌های مقام معظم رهبری در موضوع اقتصاد بوده که در فرمایشات ایشان نیز تبلور یافته است به نحوی که در سال ?? تأکید رهبر انقلاب بر تقویت پول ملی، کاهش بیکاری و افزایش رفاه اجتماعی بوده تا رضایت مردم را در پی داشته باشد.


عضو کارفرمایی شورای عالی کار، ادامه داد: اگر چه سال گذشته با عنوان حمایت از کالای ایرانی نامگذاری شد اما آنطور که انتظار می رفت همه موضوعاتی که مدنظر این پیام بود، اجرایی نشد؛ بنابراین شاید بهتر باشد مجریان و دولتمردان، هر سال شیوه اجرا را رصد و پایش کرده و درصد تحقق اهداف را اعلام کنند.


آهنی ها گفت: اگر چه اقتصاد مقاومتی به عنوان یک بسته پیش روی سیاستگذاران قرار داشت اما به درستی اجرا نشد. این موضوع آن گونه که از سوی رهبر انقلاب اعلام شده عملیاتی می‌شد، امروز تولید درون زا و برون نگر داشتیم، به این مفهوم که هم رونق تولید و هم افزایش صادرات باید حاصل می‌شد و هم اقتصاد ایران در مورد تکانه‌هایی که امروز با آن مواجه است، از درجه تاب آوری بالاتری برخوردار بود. بنابراین باید مجدد به اجرای سیاست‌های اقتصاد مقاومتی بازگشت و رونق تولید را در سایه آن محقق کرد.


عضو هیأت مدیره کانون عالی کارفرمایان کشور همچنین با اشاره به دلایل پایین بودن بهره وری در صنایع گفت: پایین بودن سطح دانش فنی در برخی صنایع منجر به پایین بودن کیفیت کالاها و بالا بودن قیمت تمام شده اقلام شده است.همچنین عدم تربیت نیروی متخصص به میزان کافی در هر رشته‌ای را می‌توان علت پایین بودن کیفیت تولید دانست.


وی ادامه داد: ضمن اینکه اشکالاتی نیز در حوزه سیاستگذاری و ارتباطات سیاسی وجود دارد که در کنار تحریم های چهل ساله، اثرات منفی در تولید و اقتصاد بر جای گذاشته است، بنابراین باید علاوه بر اینکه بهره وری را مدنظر قرار داریم، در حوزه تولید به مواردی همچون زنجیره تأمین بازار، تنظیم آن و عرضه کالاها توجه کرده و به فراهم سازی زیرساخت‌های حمل و نقلی در زنجیره عرضه بپردازیم که اتفاقاً تأثیر مستقیمی بر موفقیت حوزه تولید دارد.


آهنی ها تاکید کرد: برای تحقق شعار امسال نیز تمامی سیاستگذاران، تصمیم سازان و قانونگذاران باید کمر همت ببندند و تلاش کنند تا منویات و دغدغه‌های رهبر انقلاب را برآورده سازند، چرا که شرایط تحریمی پیش رو، اقتصاد ایران باید وابستگی خود را به خارج بیش از پیش کاهش دهد.


وی با بیان اینکه رونق تولید، زمینه ساز تولید رقابتی و عرضه آن در بازارهای جهانی است، افزود: با این شرایط صادرات نقش پررنگ‌تری ایفا می‎کند و سیاستگذاران باید با دقت عمل بیشتری در حوزه آن تصمیم گیری کنند، به خصوص اینکه با مجموعه سیاست‌های دولت در سال ?? در حوزه صادرات، صادرکنندگان با چالش‌ها و فراز و نشیب‌های بسیاری مواجه شدند، بنابراین اگر قرار است تولید داخلی رونق یابد، باید توجه ویژه‌ای به صادرات داشت، چرا که کالاهای صادراتی بیشترین میزان از مؤلفه‌های تولید رقابتی را در خود جای داده اند.


عضو هیأت مدیره کانون عالی کارفرمایان تاکید کرد: اگر مسئولین کشور با اعتقاد به منویات رهبری عمل کنند قطعا مشکلات قوانین مانع تولید، عدم ثبات در قوانین و بی برنامه گی‌های آن ، مشکلات انتقال ارز ، پیچ و خم های بی‌حساب در تامین مواد اولیه خارجی توسط دستگاه‌های ذی ربط ، قاچاق، مالیات بر ارزش فزوده که سالها در مجلس در انتظار اصلاح است، فساد، عدم حمایت عملی از واحدهای کوچک و متوسط، خروج تدریجی و برنامه ریزی شده از اقتصاد دولتی و حرکت به سمت اقتصاد مردمی و  .... را می‌توان با عملکرد جهادی در مجلس شورای اسلامی، قوه قضائیه و قوه مجریه حل کرد و قدرت خود را در زمینه اقتصادی به رخ دشمنان کشید.



منبع: نورنیوز
سرویس: سیاسی
کلید واژگان: تولید / تجارت جهانی / کارفرمایان / اصغر آهنی‌ها / توسعه صادرات