نورنیوز https://nournews.ir/n/300388
کد خبر: 300388
19 اسفند 1404

کارلسون: دیپلماسی آمریکا دروغین است


«تاکر کارلسون» مفسر برجسته آمریکایی با انتقاد از حمله اخیر آمریکا علیه ایران در میانه مذاکرات تهران-واشنگتن گفت که این اقدام به کشورهای جهان نشان می‌دهد دیپلماسی آمریکا دروغین است.

نورنیوز-گروه بین الملل:«تاکر کالرسون» مفسر محافظه‌کار آمریکایی در برنامه پادکست خود گفت که اقدامات دیپلماتیک آمریکا در ژوئن ۲۰۲۵ و فوریه ۲۰۲۶ دروغین بود.

به گفته کارلسون، این روند دیپلماتیک برای این طراحی شده بود که به ایرانی‌ها برای انجام دادن حمله‌ای پنهانی احساس امنیت کاذب را القا کند.
دولت آمریکا بار دیگر مانند حملات ماه ژوئن به ایران در میانه مذاکرات تهران-واشنگتن درباره محدودسازی برنامه هسته‌ای ایران و لغو تحریم‌های آمریکا، در اسفند ماه در حالی که روند دیپلماتیکی میان طرفین با میانجیگری عمان آغاز شده بود، حملات مشترکی را با رژیم صهیونیستی علیه ایران آغاز کرد.

ایران با تاکید بر رویگردانی از جنگ و آمادگی برای دفاع قاطع در برابر هرگونه تجاوزگری سه دور گفت‌وگو در مسقط و ژنو با هیئت آمریکایی انجام داد. اما به‌رغم پیشرفت‌های ملموسی که به گفته طرف‌های مذاکرات انجام شده بود، «دونالد ترامپ» رئیس‌جمهور آمریکا با ادعای تهدید فزاینده ناشی از برنامه‌هسته‌ای و موشکی ایران، اقدام به حمله نظامی علیه ایران کرد.

تهران که این اقدام آمریکا را خیانت به دیپلماسی نامیده، گفته واشنگتن تلاش‌های کشورهای منطقه برای کاهش تنش‌ها در منطقه از طریق روند دیپلماتیک را از بین برد.

ایران در عملیات وعده صادق ۴ در پاسخ به حملات غیرقانونی آمریکا و رژیم صهیونیستی به حاکمیت ملی و تمامیت ارضی آن پایگاه‌ها و منافع آمریکا در منطقه و اهداف معین در اراضی اشغالی را هدف قرار داده است.

کارلسون در ادامه این قسمت از پادکست خود درباره حمله غیرقانونی آمریکا به حاکمیت ملی و تمامیت ارضی ایران که واشنگتن آن را حمله‌ای پیشگیرانه برای خنثی کردن تهدید ادعایی ناشی از برنامه موشکی و هسته‌ای ایران نامیده است، گفت: «این حمله چه فرقی با حمله غافلگیرانه زاپن به بندر پرل هاربر ایالات متحده آمریکا(در دهه ۴۰ میلادی) دارد؟ آیا این حمله بهتر از هر حمله پنهانی بی‌شرمانه دیگری در تاریخ است؟مسلما نه! این حمله‌ای پست و پایین‌تر از شأن ایالات متحده آمریکا و ما شهروندان آمریکایی است. هر کسی که در آن مشارکت کرده باید فورا مجازات شود.»

این چهره رسانه‌ای برجسته آمریکایی در ادامه با انتقاد از این رویکرد دولت آمریکا که دیپلماسی را غیرممکن ساخته است، می‌گوید: «وقتی از اوکراین به عنوان یک نیروی نیابتی استفاده می‌کنیم، چطور قرار است با دیپلماسی این درگیری را حل کنیم؟ ما جنگ را پیش می‌بریم و اوکراینی‌ها می‌میرند. باید پیش از آغاز جنگ علیه ایران این جنگ را پایان می‌دادیم، چراکه اکنون روس‌ها برای اهداف حملات اطلاعات به ایران می‌دهند. چرا این کار را نکنند؟ ما هم چهار سال است که همین کار را برای اوکراین انجام می‌دهیم.»

او افزود که این جنگ باید خاتمه پیدا می‌کرد، چراکه اکنون دشوارتر شده و پیام آن به جهان این است که «دیپلماسی آمریکا دروغین است. آمریکا مذاکره‌کننده می‌فرستد تا سر ما را گرم کند و بعد حمله‌ای پنهانی علیه ما انجام دهد.»


سرویس: بین الملل
کلید واژگان: آمریکا / دیپلماسی آمریکا / کارلسون / مذاکرات تهران-واشنگتن / دروغین