نورنیوز https://nournews.ir/n/277480
کد خبر: 277480
5 اسفند 1404

ونزوئلا خواستار آزادی فوری مادورو و همسرش شد


ونزوئلا خواستار آزادی فوری نیکولاس مادورو و همسرش شد و اقدامات قهری یک‌جانبه و حمله نظامی اخیر به کشور را محکوم کرد.

نورنیوز-گروه بین الملل: ایوان خیل، وزیر امور خارجه ونزوئلا اعلام کرد که کشورش هدف عملیاتی نظامی با انگیزه‌های سیاسی و اقتصادی قرار گرفته و خواستار توقف فوری «اقدامات قهری یک‌جانبه» و آزادی فوری نیکولاس مادورو، رئیس‌جمهور این کشور و همسرش سیلیا فلورس است.

طبق گزارش شبکه المیادین، وی همچنین از مشارکت ونزوئلا در شصت‌ویکمین دوره شورای حقوق بشر سازمان ملل متحد خبر داد و تأکید کرد که کاراکاس به نمایندگی از مادورو و دلسی رودریگز، معاون وی به‌عنوان «کشوری مستقل، آزاد و صلح‌طلب» در این نشست حضور یافته است.

خیل با انتقاد از آنچه «استفاده ابزاری از پرونده حقوق بشر برای فشار سیاسی بر کشورها» خواند، اظهار داشت که مردم ونزوئلا به‌دلیل تحریم‌ها و اقدامات قهری یک‌جانبه با نقض‌های سیستماتیک حقوقی مواجه شده‌اند. 

وی همچنین گفت که حمله نظامی اخیر به این کشور در همین چارچوب صورت گرفته است.

وزیر خارجه ونزوئلا با اشاره به رویداد سوم ژانویه و حمله آمریکا به کشورش، آن را «نقض آشکار حاکمیت ملی» دانست و گفت این حمله به کشته‌شدن بیش از یکصد نفر انجامیده و هدف آن بازداشت غیرقانونی مادورو و همسرش بوده است.

وی در عین حال تأکید کرد که کاراکاس با وجود این تحولات، تصمیم گرفته است کانال‌های گفت‌وگو و همکاری دوجانبه با آمریکا را باز نگه دارد و بر دفاع از حاکمیت ملی خود پای می‌فشارد.

خیل همچنین از دیدار خود با برونو رودریگز، وزیر خارجه کوبا در حاشیه نشست شورای حقوق بشر خبر داد و بر پیوندهای «برادری و همبستگی» میان دو کشور در دفاع از اصل حاکمیت و حق تعیین سرنوشت ملت‌ها تأکید کرد.


سرویس: بین الملل
کلید واژگان: ونزوئلا / مادورو / حقوق_بشر / آزادی / حمله_نظامی