نورنیوز https://nournews.ir/n/275207
کد خبر: 275207
25 بهمن 1404

رایزنی سه‌جانبه ایران، روسیه و چین درباره برنامه هسته‌ای در وین


سفرای ایران، روسیه و چین روز جمعه در وین با محوریت بررسی آخرین تحولات مرتبط با برنامه صلح‌آمیز هسته‌ای جمهوری اسلامی ایران دیدار و گفت‌وگو کردند.

نورنیوز-گروه بین الملل: میخائیل اولیانوف سفیر و نماینده دائم روسیه نزد سازمان‌های بین‌المللی مستقر در وین، با انتشار پیامی در شبکه اجتماعی ایکس (توییتر سابق) نوشت: نمایندگی‌های دائم چین، ایران و روسیه دور تازه‌ای از رایزنی‌های سه‌جانبه درباره مسائل مرتبط با برنامه هسته‌ای ایران برگزار کردند.

نمایندگان سه کشور تاکنون چندین نشست سه جانبه با یکدیگر در خصوص برنامه صلح آمیز هسته‌ای کشورمان و همچنین نشست مشترک با رافائل گروسی مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی برگزار کرده‌اند.

برنامه هسته‌ای کشورمان همواره تحت فشارهای سیاسی و اتهامات بی‌اساس غرب قرار داشته است. پیش از برجام، کشورهای غربی با امنیتی‌سازی این موضوع، تلاش کردند با ابزار تحریم و تهدید نظامی علیه ایران اقدام کنند، اما بسته شدن پرونده «ابعاد احتمالی نظامی» (PMD) در سال ۱۳۹۴، این بهانه را از میان برداشت.

ایران پس از امضای برجام به تمامی تعهدات خود پایبند ماند، اما آمریکا در سال ۱۳۹۷ به‌طور یکجانبه از توافق خارج شد و اروپا نیز نتوانست تعهدات خود را اجرا کند. در نتیجه، ایران در چارچوب حقوق برجامی خود، گام‌هایی در کاهش تعهدات برداشت. مذاکرات احیای برجام در سال ۱۴۰۰ نیز به‌دلیل تعلل و زیاده‌خواهی‌های غرب به نتیجه نرسید.

با این وجود، ایران همچنان به تماس‌های فنی با آژانس به دلیل عضویت در معاهده منع گسترش سلاح‌های هسته‌ای (NPT) و موافقت‌نامه جامع پادمان ادامه داده و تأکید کرده است که برای دستیابی به توافقی پایدار و قابل‌اعتماد که تحریم‌ها را به‌صورت تضمین‌شده لغو کند و مانع از سوءاستفاده در آینده شود، آمادگی دارد.


سرویس: بین الملل
کلید واژگان: ایران / روسیه / چین / وین / برنامه_هسته‌ای