نورنیوز https://nournews.ir/n/271786
کد خبر: 271786
9 بهمن 1404

حماس: هرگز موافق تسلیم یا خلع سلاح مقاومت نیستیم


موسی ابومرزوق از رهبران ارشد حماس هرگونه توافق برای خلع سلاح مقاومت را رد و تأکید کرد این جنبش در هیچ مرحله‌ای و به هیچ شکلی موافق تسلیم یا خلع سلاح مقاومت نیست.

نورنیوز_ گروه بین الملل : مقام ارشد حماس با رد هرگونه توافق برای خلع سلاح مقاومت، تاکید کرد که این جنبش در هیچ مرحله‌ای با تسلیم یا خلع سلاح مقاومت به هر شکلی موافقت نکرده است.

«موسی ابومرزوق» از رهبران ارشد حماس در گفت و گو با شبکه الجزیره قطر افزود: هرگونه ترتیبات مربوط به نوار غزه باید با تفاهم و توافق جنبش حماس انجام شود.

وی گفت که این جنبش در «طرح ترامپ» بر چارچوب کلی برای توقف جنگ موافقت کرده است.

ابومرزوق همچنین اشاره کرد که حماس از طریق واسطه مصری، تنها نسبت به دو نام در کمیته فلسطینی پیشنهادی برای اداره غزه تردید کرده که یکی از آنان حذف شده است.

این رهبر ارشد حماس فاش کرد که حدود یک ماه پیش اطلاعاتی در مورد محل جسد «ران گویلی» آخرین اسیر صهیونیست در غزه، در اختیار میانجی‌ها قرار گرفته بود.

وی با اشاره به اینکه تحویل اسیران زنده و مردم صهیونیست در غزه، بر اساس توافق بوده است، افزود: « بنیامین نتانیاهو» نخست وزیر رژیم صهیونیستی حق ندارد از این موضوع سوء استفاده و فخر فروشی کند.

ابومرزوق تاکید کرد که تمامی اسیران زنده و مردم اسرائیلی در غزه، طبق یک توافق و با شرط مقاومت تحویل داده شدند.

رژیم صهیونیستی هفتم اکتبر ۲۰۲۳ (۱۵ مهر ۱۴۰۲) جنگ علیه نوار غزه را با دو هدف اصلی از بین بردن جنبش حماس و بازگرداندن اسیران صهیونیست از این منطقه آغاز کرد، اما در رسیدن به این اهداف شکست خورد و ناچار شد به توافق با جنبش حماس برای تبادل اسیران روی بیاورد.

جنبش مقاومت اسلامی حماس روز پنجشنبه ۱۷ مهر ۱۴۰۴ با صدور بیانیه‌ای به طور رسمی دستیابی به توافق پایان جنگ در نوار غزه و تبادل اسرا را اعلام کرد.

ارتش رژیم صهیونیستی نیز ظهر جمعه ۱۸ مهر ۱۴۰۴ به صورت رسمی از اجرایی شدن آتش‌بس در نوار غزه خبر داد اما همچنان به کارشکنی در اجرای آن ادامه می‌دهد.

تجاوز رژیم صهیونیستی به نوار غزه با حمایت آمریکا علاوه بر نسل‌کشی فلسطینی‌ها، ویرانی گسترده‌ای بر جای گذاشت که منجر به نابودی ۹۰ درصد زیرساخت‌های نوار غزه شده است و سازمان ملل متحد هزینه بازسازی این خسارت‌ها را حدود ۷۰ میلیارد دلار برآورد کرده است.


سرویس: بین الملل
کلید واژگان: حماس / جنبش حماس / جنبش مقاومت / خلع سلاح مقاومت / ابومرزوق