نورنیوز https://nournews.ir/n/270402
کد خبر: 270402
2 بهمن 1404

افشای همکاری نظامی امارات و اسرائیل در جنوب یمن


یک مقام دولت وابسته به ریاض فاش کرد امارات متحده عربی در جزیره راهبردی میون در جنوب یمن باند فرود هواپیما برای اسرائیل ایجاد کرده است؛ اقدامی که به گفته منابع یمنی، امکان استقرار و تردد هواپیماهای نظامی اسرائیل در نزدیکی تنگه باب‌المندب را فراهم می‌کند.

نورنیوز-گروه بین الملل: «عارف ابو حاتم» مشاور وزارت اطلاع‌رسانی دولت وابسته به ریاض (مستقر در عدن) گفت که امارات متحده عربی یک باند فرود هواپیما برای اسرائیل در جزیره «میون» واقع در خلیج عدن ایجاد کرده است.

او به شبکه الاخباریه عربستان سعودی گفت که این باند می‌تواند امکان فرود و پرواز هواپیماهای نظامی و ترابری را برای اسرائیل فراهم کند.

پیش از این گزارش‌های خبری و تصاویر ماهواره‌ای نشان داده‌اند که در جزیره میون درنزدیکی تنگه باب‌المندب یک باند فرود هواپیما به طول حدود 1٫85 کیلومتر و چند هانگار در حال ساخت یا موجود است و وزارت‌خانه‌های یمنی و برخی مقامات نظامی وابسته به عربستان سعودی در یمن این ساخت و ساز را به امارات نسبت داده‌اند.

سه سال پیش نیز شبکه الجزیره با انتشار یک گزارش تحقیقی در این خصوص نوشت که ساخت‌وسازهای جدید امارات در جزیره میون همزمان با برچیدن پایگاه نظامی «عصب» در اریتره است و امارات کلیه تأسیسات و تجهیزات این پایگاه نظامی را در بازه زمانی 28 دسامبر 2020 تا دوم مارس 2021، از آن خارج کرده و به دو نقطه انتقال داده است یکی جزیره میون و دیگری پایگاه «سیدی برانی» مصر در نزدیکی مرزهای لیبی.


سرویس: بین الملل
کلید واژگان: اسرائیل / یمن / امارات / تحولات منطقه / باب المندب