نورنیوز https://nournews.ir/n/267782
کد خبر: 267782
18 دی 1404

کنکور ۱۴۰۵ فقط یک مرحله‌ای برگزار می‌شود


رئیس سازمان سنجش آموزش کشور اعلام کرد که کنکور سراسری سال 1405 به‌صورت یک‌مرحله‌ای برگزار خواهد شد. با سهم 60 درصدی سوابق تحصیلی و 40 درصد آزمون سراسری، این تصمیم با هدف کاهش فشار روانی داوطلبان و ساده‌سازی فرآیند سنجش اتخاذ شده است.

نورنیوز-گروه اجتماعی: در سال‌های اخیر، کنکور سراسری ایران بارها دستخوش تغییرات ساختاری و محتوایی شده است؛ تغییراتی که هر بار موجی از پرسش‌ها و نگرانی‌ها را میان داوطلبان و خانواده‌ها برانگیخته است.

یکی از مهم‌ترین این تغییرات، بحث برگزاری آزمون به صورت یک‌مرحله‌ای یا دومرحله‌ای بوده که سرنوشت آن برای سال ۱۴۰۵ به شکل قطعی مشخص شد.

بر اساس مصوبه‌های جدید شورای سنجش و پذیرش دانشجو و اعلام رسمی سازمان سنجش، کنکور سراسری سال ۱۴۰۵ به صورت یک‌مرحله‌ای برگزار می‌شود. این یعنی برخلاف برخی سال‌های گذشته که آزمون در دو نوبت یا دو مرحله (مثلاً دی‌ماه و تیرماه) برگزار می‌شد، داوطلبان تنها یک بار فرصت شرکت در آزمون خواهند داشت. این تغییر با هدف ساده‌سازی فرآیند برگزاری، کاهش فشار روانی ناشی از چند آزمون و هماهنگ‌سازی با تقویم آموزشی مدارس و دانشگاه‌ها انجام شده است.

رئیس سازمان سنجش آموزش کشور روز پنجشنبه در گفت‌وگو با خبرنگار علمی ایرنا درباره تغییر شیوه برگزاری کنکور و حذف برگزاری دو نوبتی آزمون سراسری اظهار داشت: کنکور سال آینده به‌صورت تک‌مرحله‌ای برگزار خواهد شد.

رضا محمدی افزود: در مدل جدید نظام سنجش و پذیرش، ۶۰ درصد نمره نهایی داوطلبان از سوابق تحصیلی و ۴۰ درصد از آزمون کنکور تأمین می‌شود و با توجه به این ساختار، برگزاری کنکور در یک نوبت کاملاً منطقی به نظر می‌رسد.

وی با اشاره به برگزاری آزمون‌های نهایی در مدارس گفت: دانش‌آموزان در پایه‌های یازدهم و دوازدهم نیز یک‌سری آزمون‌ها را به‌صورت نهایی برگزار می‌کنند و نباید با آزمون‌های متعدد، استرس و اضطراب بیشتری به آن‌ها وارد شود.

رئیس سازمان سنجش آموزش کشور در پاسخ به این پرسش که آیا برگزاری کنکور دو نوبتی تجربه‌ای ناموفق بوده است یا خیر، تصریح کرد: با توجه به شرایط فعلی و ساختار جدید ارزیابی، ادامه این شیوه ضرورتی ندارد و برگزاری کنکور تک‌نوبتی هم منطقی‌تر است و هم با رویکرد کاهش فشار روانی بر داوطلبان هم‌خوانی بیشتری دارد.


سرویس: اجتماعی
کلید واژگان: آموزش و پرورش / داوطلبان / سنجش / کنکور ۱۴۰۵ / کنکور تک مرحله‌ای