نورنیوز https://nournews.ir/n/267742
کد خبر: 267742
17 دی 1404

پاسخ وزیر دفاع بلژیک برای اعزام نیرو به گرینلند


وزیر دفاع بلژیک اعلام کرد که دانمارک، گرینلند، اتحادیه اروپا و ناتو تاکنون هیچ درخواستی برای اعزام نیروهای نظامی بلژیکی به گرینلند ارائه نکرده‌اند.

نورنیوز- گروه بین الملل: روزنامه وال‌استریت ژورنال به نقل از منابع آگاه گزارش داده بود که «مارکو روبیو» وزیر خارجه آمریکا در یک نشست محرمانه با مقام‌های ارشد آمریکایی گفته است واشنگتن برنامه‌ای برای حمله به گرینلند ندارد و قصد دارد صرفا آن را از دانمارک خریداری کند.

به نوشته اسپوتنیک،‌فرانکن در این باره گفت: «تا این لحظه، ما هیچ درخواستی [برای اعزام نیروهای نظامی بلژیکی] نه از سوی اتحادیه اروپا، نه از طرف دانمارک، گرینلند یا ناتو دریافت نکرده‌ایم.»

وی افزود که وضعیت کنونی درباره گرینلند، نتیجه کمبود سرمایه‌گذاری جدی کشورهای اتحادیه اروپا در حوزه دفاعی در سال‌های اخیر است.

«دونالد ترامپ» رئیس‌جمهور آمریکا بارها گفته است که گرینلند باید بخشی از ایالات متحده شود و دلیل آن را اهمیت راهبردی این جزیره برای امنیت ملی آمریکا و حضور ناتو در  شمالگان عنوان کرده است. او همچنین کانادا را «ایالت پنجاه‌ویکم آمریکا» خوانده است.

گرینلند تا سال ۱۹۵۳ مستعمره دانمارک بود. این جزیره پس از کسب خودمختاری در سال ۲۰۰۹ همچنان بخشی از پادشاهی دانمارک باقی مانده اما اختیار خودگردانی و تعیین سیاست‌های داخلی خود را دارد.


سرویس: بین الملل
کلید واژگان: گرینلند / وزیر دفاع بلژیک / تئو فرانکن