نورنیوز https://nournews.ir/n/267383
کد خبر: 267383
16 دی 1404

نخست‌وزیر دانمارک: حمله آمریکا به گرینلند پایان ناتو خواهد بود


نخست‌وزیر دانمارک در واکنش به اظهارات ترامپ مبنی بر تصرف گرینلند از سوی ایالات متحده، هشدار داد که چنین اقدامی به معنای پایان پیمان ناتو خواهد بود.

نورنیوز-گروه بین الملل: مته فردریکسن، نخست‌وزیر دانمارک، در واکنش به سخنان دوباره دونالد ترامپ مبنی بر لزوم تصرف گرینلند توسط ایالات متحده، هرگونه حمله به این جزیره خودمختار را تهدیدی برای اتحاد نظامی ناتو دانست. وی تاکید کرد که چنین حمله‌ای می‌تواند به معنای پایان توافقات و امنیت پس از جنگ جهانی دوم باشد.

این اظهارات پس از آن بیان شد که ترامپ روز یکشنبه اعلام کرد که ایالات متحده نیاز جدی به تصرف گرینلند دارد. فردریکسن به شدت از این فشارها انتقاد کرد و گفت که این خواسته‌ها "غیرقابل قبول" هستند. گرینلند، که بخشی از پادشاهی دانمارک است، موقعیت استراتژیکی حیاتی دارد و منابع معدنی آن برای ایالات متحده اهمیت زیادی پیدا کرده است.

در ادامه، نخست‌وزیر گرینلند، ینس فردریک نیلسن، نیز واکنش نشان داد و از ترامپ خواست که از "خیال‌پردازی‌ها در مورد الحاق گرینلند" دست بردارد. وی همچنین تاکید کرد که دولت گرینلند تمام تلاش خود را برای جلوگیری از هرگونه حمله به این جزیره به کار خواهد گرفت.

اتحادیه اروپا نیز از مواضع دانمارک و گرینلند حمایت کرده و بر لزوم احترام به تمامیت ارضی کشورها تاکید کرده است.


سرویس: بین الملل
کلید واژگان: ترامپ / ناتو / گرینلند / دانمارک / اتحادیه_اروپا