نورنیوز https://nournews.ir/n/266160
کد خبر: 266160
10 دی 1404

آغاز رزمایش «اراده برای صلح ۲۰۲۶»


رزمایش مشترک دریایی «بریکس پلاس» از 9 تا 16 ژانویه 2026 در سواحل آفریقای جنوبی برگزار می‌شود. در این رزمایش، تمرین‌های ایمنی و حفاظت دریایی اجرا خواهد شد و طبق گزارش‌ها ایران، چین، روسیه و آفریقای جنوبی از گزینه‌های اصلی حضور هستند.

نورنیوز-گروه بین الملل:رزمایش مشترک دریایی در قالب «بریکس پلاس» قرار است از ۹ تا ۱۶ ژانویه ۲۰۲۶ در سواحل آفریقای جنوبی برگزار شود. هدف این مانور، اجرای تمرین‌های عملیاتی و افزایش هماهنگی میان نیروهای دریایی کشورهای عضو، با تمرکز بر ایمنی دریانوردی و حفاظت دریایی عنوان شده است. 

بر اساس اعلام‌های رسمی، در جریان این رزمایش، مجموعه‌ای از عملیات مشترک ایمنی دریایی، تمرین‌های هم‌افزایی و هماهنگی عملیاتی و همچنین سلسله‌تمرین‌های حفاظت دریایی در دستور کار قرار دارد. این برنامه با عنوان «اراده برای صلح ۲۰۲۶» برگزار می‌شود و فرماندهی آن بر عهده چین خواهد بود

در عین حال، وزارت دفاع آفریقای جنوبی هنوز محل دقیق برگزاری رزمایش و فهرست نهایی کشورهای شرکت‌کننده را اعلام نکرده است. با این وجود، پایگاه خبری محلی «نیوز ۲۴» گزارش داده که محل برگزاری می‌تواند در اقیانوس اطلس جنوبی، در آب‌های اطراف دماغه امید نیک و نزدیک شهر کیپ‌تاون باشد. در این گزارش از ایران، چین، روسیه و آفریقای جنوبی به عنوان کشورهای حاضر نام برده شده و احتمال پیوستن اندونزی و اتیوپی نیز مطرح شده است. 

همچنین یادآوری می‌شود پیش‌تر قرار بود آفریقای جنوبی، روسیه و چین رزمایش مشترک دریایی موسوم به «موزی ۳» (Mosi ۳) را در ماه نوامبر برگزار کنند، اما این برنامه به دلیل هم‌زمانی با نشست گروه ۲۰ (G۲۰) در اواخر نوامبر در ژوهانسبورگ به تعویق افتاد و پس از آن، موضوع گسترش فهرست مشارکت‌کنندگان و تغییر نام رزمایش مطرح شد.


سرویس: بین الملل
کلید واژگان: ایران / بریکس / رزمایش_دریایی / اراده_برای_صلح_۲۰۲۶ / بریکس_پلاس