دفتر رسانهای پارلمان اعلام کرد: هیبت الحلبوسی در جریان نخستین جلسه پارلمان عراق در دوره جدید، موفق شد با کسب 208 رای از مجموع 309 رای، بهعنوان رئیس نهاد قانونگذاری این کشور انتخاب شود.
نورنیوز-گروه بین الملل: نمایندگان پارلمان عراق در نخستین جلسه دوره جدید پارلمان، با رأی اکثریت، «هیبت الحلبوسی» را بهعنوان رئیس نهاد قانونگذاری این کشور در ششمین دورهاش انتخاب کردند.
دفتر رسانهای پارلمان اعلام کرد: هیبت الحلبوسی در جریان نخستین جلسه پارلمان عراق در دوره جدید، موفق شد با کسب ۲۰۸ رای از مجموع ۳۰۹ رای، بهعنوان رئیس نهاد قانونگذاری این کشور انتخاب شود.
این انتخاب پس از رقابت میان الحلبوسی، «سالم العیساوی» و «عامر عبدالجبار» در چارچوب روندهای قانونی و پارلمانی صورت گرفت. مثنی السامرایی نیز که پیشتر نامزد ریاست پارلمان شده بود در جریان جلسه از این تصمیم صرف نظر کرد.
این جلسه به ریاست «عامر الفایز» به عنوان مسنترین عضو پارلمان برگزار شد.
بر اساس عرف سیاسی حاکم در عراق پس از سال ۲۰۰۳، ریاست پارلمان به جریانهای اهلسنت اختصاص دارد و انتخاب الحلبوسی در همین چارچوب انجام شده است.
شورای سیاسی ملی سنیهای عراق یکشنبه شب بهطور رسمی «هیبت الحلبوسی» را بهعنوان نامزد خود برای تصدی ریاست پارلمان معرفی کرد. این تصمیم در حالی اعلام شد که همزمان مخالفتهایی از درون همین طیف سیاسی نسبت به این نامزدی مطرح شده است.
«خمیس الخنجر» رئیس حزب «السیاده» در یک کنفرانس خبری اعلام کرده بود: پس از رایزنیها و گفتوگوهای گسترده میان رهبران فراکسیونها و احزاب سیاسی پیروز در انتخابات که بخش عمده جریانهای عضو شورای سیاسی ملی را تشکیل میدهند، احزاب «تقدم» به رهبری محمد الحلبوسی، «السیاده»، «الحسم الوطنی» به رهبری ثابت العباسی، وزیر دفاع فعلی، و «الجماهیر الوطنیه» به رهبری احمد الجبوری، به این جمعبندی رسیدند که هیبت الحلبوسی تنها نامزد آنها برای ریاست پارلمان در دوره ششم باشد.
در مقابل، «مثنی السامرایی» رئیس ائتلاف «العزم»، ضمن رد این نامزدی، بهطور رسمی اعلام کرد که خود نیز برای ریاست پارلمان عراق نامزد شده است.
السامرایی با اشاره به نامزدی هیبت الحلبوسی، تصریح کرد: معرفی این نامزد بیانگر اراده کل شورای سیاسی نیست، بلکه صرفاً نماینده برخی احزاب عضو شورا است.
انتخاب عدنان فیحان به عنوان نائبرئیس اول پارلمان عراق
عدنان فیحان توانست با کسب ۱۷۷ رای نمایندگان پارلمان عراق و کنار زدن محسن المندلاوی، نائبرئیس اول پارلمان شود.
نمایندگان پارلمان عراق روز دوشنبه و در نخستین جلسه ششمین دور از پارلمان، «عدنان فیحان» را به عنوان نائب رئیس اول پارلمان انتخاب کردند.
دیگر نامزد نائب رئیسی اول پارلمان عراق، محسن المندلاوی بود که پیشتر ریاست این منصب را برعهده داشت.
اداره اطلاع رسانی پارلمان عراق اعلام کرد که ۳۰۶ نماینده در رایگیری برای انتخاب نائب رئیس اول پارلمان عراق شرکت کردند و عدنان فیحان توانست با ۱۷۷ رای نائب رئیس اول پارلمان شود.
نخستین جلسه پارلمان عراق امروز دوشنبه به ریاست «عامر عبدالفایز»، رئیس سنی پارلمان عراق برگزار شد.
پس از انتخاب نائب رئیس اول، نمایندگان اکنون نائب رئیس دوم را انتخاب خواهند کرد که از بارزترین نامزدهای آن شاخوان عبدالله است.
براساس قانون اساسی عراق، پس از انتخاب رئیس پارلمان، رئیس جمهور و سپس نخست وزیر انتخاب خواهند شد