نورنیوز https://nournews.ir/n/265115
کد خبر: 265115
4 دی 1404

احتمال شکل‌گیری توافق امنیتی میان سوریه و اسرائیل


برخی رسانه های صهیونیستی از پیشرفت مذاکراتی پیرامون توافق امنیتی میان دولت موقت دمشق و رژیم صهیونیستی خبر داده‌اند.

نورنیوز_ گروه بین الملل : رسانه رژیم صهیونیستی در گزارشی از پیشرفت در مذاکرات درباره توافق امنیتی میان دمشق و تل آویو خبر داد.

شبکه ۱۵ تلویزیون رژیم صهیونیستی در این گزارش به نقل از منابع سوری اعلام کرد که مذاکرات درباره توافق امنیتی میان دولت موقت سوریه و رژیم اسرائیل در هفته‌های اخیر پیشرفت بسیار زیادی داشته است.

این منابع سوری که خواستند نام آنها فاش نشود، گفتند که احتمال امضای این توافق امنیتی در زمانی بسیار نزدیک، افزایش یافته است.

در پی توقف مذاکرات امنیتی رژیم اسرائیل و سوریه، شبکه ۱۲ رژیم صهیونیستی پیش تر گزارش داد که بنیامین نتانیاهو در دیدار اخیر خود با فرستاده ویژه آمریکا اعلام کرده به زودی نماینده‌ای جدید برای هدایت این گفت‌ وگوها منصوب خواهد کرد.

شبکه خبری۱۲ تلویزیون رژیم صهیونیستی به نقل از دو مقام آمریکایی گزارش داد که «بنیامین نتانیاهو» نخست وزیر این رژیم در دیدار اخیر خود با «تام باراک» فرستاده ویژه آمریکا در سوریه، اعلام کرده است که به زودی نماینده‌ای جدید را برای هدایت مذاکرات امنیتی با دمشق منصوب خواهد کرد؛ نماینده‌ای که جایگزین «ران درمر» وزیر امور راهبردی برای مذاکرات خواهد شد.

درمر که در ۱۱ نوامبر (۲۰ آبان) از سمت خود کناره‌گیری کرد، پیش از استعفا چهار دور مذاکره درباره یک توافق امنیتی با دمشق انجام داده بود، اما این گفت‌ وگوها پس از خروج او از دولت متوقف شد. به گفته منابع آمریکایی، باراک در دیدار اخیر با نتانیاهو خواستار از سرگیری مذاکرات شده و از نخست‌وزیر پرسیده است چه کسی از طرف اسرائیل مسئولیت هدایت این روند را بر عهده خواهد گرفت.

آمریکایی‌ها پیشتر گفته بودند که درمر به عنوان نماینده ویژه اسرائیل، مذاکرات را خارج از ساختار کابینه نتانیاهو ادامه خواهد داد، اما یک مقام ارشد آمریکایی به این شبکه گفته که نتانیاهو تأکید کرده است درمر دیگر مسئول این پرونده نخواهد بود به همین دلیل نخست‌وزیر قصد دارد فردی با سابقه امنیتی را برای این مأموریت منصوب کند.

این تحولات در حالی رخ می‌دهد که تجاوزات اشغالگران صهیونیستی به جنوب سوریه در طول هفته‌های اخیر به امری روزمره تبدیل شده است؛ اقداماتی که شامل یورش‌های میدانی، ایجاد ایست‌های بازرسی و تخریب گسترده و کشتار غیرنظامیان سوری است.

همچنین دولت آمریکا اذعان کرده که اقدامات اخیر نتانیاهو موجب بی‌ثباتی بیشتر در سوریه شده و روند تلاش‌های واشنگتن برای دستیابی به یک توافق امنیتی جدید میان دمشق و تل‌آویو را با مانع روبه‌رو کرده است.

پیش از این، «اسعد الشیبانی» وزیر خارجه دولت موقت سوریه اعلام کرده بود که دمشق نمی‌تواند در شرایطی که اسرائیل بخش‌های جدیدی از خاک سوریه را اشغال کرده است، مذاکرات امنیتی را ادامه دهد.


سرویس: بین الملل
کلید واژگان: سوریه / دمشق / توافق امنیتی اسرائیل