نورنیوز https://nournews.ir/n/260616
کد خبر: 260616
12 آذر 1404

چه کشورهایی بیشترین گوشت را می‌خورند


آمارهای جهانی نشان می‌دهد برخی کشورها بیشترین میزان مصرف گوشت را دارند و رژیم غذایی غالب مردم آن‌ها عمدتاً بر پایه گوشت است؛ این الگوی مصرف پیامدهایی برای سلامت و محیط زیست نیز به همراه دارد

نورنیوز-گروه اقتصادی : در جهان، میزان مصرف گوشت به شدت متفاوت است؛ از تونگا که هر نفر سالانه بیش از ۱۴۸ کیلوگرم گوشت می‌خورد، تا کشورهای جنوب آسیا و آفریقا که میزان مصرف به کمتر از ۵ کیلوگرم در سال می‌رسد.
بر اساس آمارهای سازمان خواربار و کشاورزی ملل متحد (FAO)، میزان مصرف گوشت در جهان تفاوت‌های چشمگیری دارد. کم‌مصرف‌ترین کشورها حدود ۳ تا ۵ کیلوگرم گوشت در سال به ازای هر نفر مصرف می‌کنند، درحالی که پرمصرف‌ترین کشورها بیش از ۱۴۰ کیلوگرم در سال گوشت می‌خورند.


اقیانوسیه و آمریکا در صدر مصرف

تونگا با ۱۴۸ کیلوگرم گوشت در سال در صدر مصرف جهانی قرار دارد. پس از آن آمریکا و هنگ‌کنگ با ۱۲۳ کیلوگرم، استرالیا با ۱۱۲ کیلوگرم و آرژانتین با ۱۱۳ کیلوگرم جای گرفته‌اند. در آمریکای جنوبی، برزیل و شیلی نیز مصرف بالایی دارند و به ترتیب ۹۸.۸ و ۹۲.۱ کیلوگرم گوشت به ازای هر نفر مصرف می‌کنند.


اروپا؛ مصرف بالا و پراکندگی گسترده


در اروپا، اسپانیا با ۱۰۵ کیلوگرم، کرواسی با ۹۴.۲ کیلوگرم، آلمان با ۸۷.۶ کیلوگرم و نروژ با ۷۲ کیلوگرم در صدر جدول مصرف قرار دارند. در اروپای شرقی، روسیه و لهستان به ترتیب ۸۱.۷ و ۷۷.۲ کیلوگرم گوشت مصرف می‌کنند
آسیا؛ تنوع در مصرف
در برخی کشورهای آسیایی مصرف گوشت بالا است؛ چین ۷۰.۶ و کره جنوبی ۵۸.۸ کیلوگرم گوشت در سال به ازای هر نفر مصرف دارند. در مقابل، هند تنها ۳.۷ کیلوگرم گوشت مصرف می‌کند.آفریقا؛ اختلاف زیاد میان کشورهااکثر کشورهای آفریقایی مصرف گوشت پایینی دارند؛ نیجریه با ۵.۵ و بوروندی با ۸.۸ کیلوگرم نمونه‌هایی از این گروه هستند اما آفریقای جنوبی با ۶۵.۲ کیلوگرم مصرف نزدیک به کشورهای توسعه‌یافته دارد.


۵ کشور برتر در مصرف انواع گوشت


گوشت گاو: آرژانتین ۴۶، زیمبابوه ۴۴.۴، آمریکا ۳۸، برزیل ۳۴.۶ کیلوگرم به ازای هر نفرگوشت مرغ: سنت وینسنت و گرنادین‌ها ۹۴.۱، تونگا ۹۰.۶، جزایر مارشال ۷۴.۸، ساموآ ۷۴.۸ کیلوگرمگوشت بز و گوسفند: مغولستان ۶۸.۵، بحرین ۲۳.۴، کالدونیای جدید ۲۱.۹، ترکمنستان ۲۰.۳، چاد ۱۹.۰ کیلوگرماین آمارها نشان می‌دهد که مصرف گوشت در جهان بسیار متفاوت است و تحت تاثیر عوامل اقتصادی، فرهنگی و کشاورزی محلی قرار دارد. کشورهای اقیانوسیه، آمریکای شمالی و بخش‌هایی از اروپا در صدر مصرف قرار دارند، در الی‌که بسیاری از کشورهای آفریقا و جنوب آسیا میزان مصرف پایینی دارند.
 


منبع: فارس
سرویس: اقتصادی
کلید واژگان: تغذیه / سبک زندگی / مصرف گوشت