نورنیوز https://nournews.ir/n/259609
کد خبر: 259609
7 آذر 1404

درخشش سینمای ایران در مسکو؛ جایزه ویژه اوراسیا به مجید مجیدی رسید


در نخستین دوره جشنواره بین‌المللی فیلم اوراسیا، مجید مجیدی کارگردان سینمای ایران با دریافت «جایزه ویژه» و پروانه برلیان مورد تجلیل قرار گرفت و جایزه اصلی یک میلیون دلاری به فیلم «در مقابل جریان» ساخته شو ژنگ کارگردان چینی رسید.

نورنیوز- گروه فرهنگی: نخستین دوره جشنواره بین‌المللی فیلم اوراسیا با شبی به‌یادماندنی برای سینمای ایران و چین در مسکو برگزار شد. در این مراسم باشکوه که با حضور وزیر فرهنگ روسیه، دستیار رئیس‌جمهور و سفیر ایران همراه بود، مجید مجیدی کارگردان برجسته کشورمان به دلیل «سهم ارزنده در سینمای جهان» مورد تجلیل قرار گرفت و جایزه ویژه جشنواره همراه با تندیس پروانه برلیان به او تقدیم شد.

پیش از اهدای این جایزه، بخش‌هایی از آثار شاخص مجیدی از جمله فیلم «محمد(ص)» با همراهی موسیقی ایرانی در سالن پخش شد و حضار دقایقی ایستاده او را تشویق کردند. مجیدی در سخنان خود بار دیگر بر اهمیت روایت‌های انسانی و توجه به کودکان در سینما تأکید کرد و یاد کودکان مظلوم غزه را گرامی داشت.

در بخش مسابقه اصلی، فیلم «در مقابل جریان» به کارگردانی شو ژنگ از چین موفق شد جایزه یک میلیون دلاری بهترین فیلم را از آن خود کند و عنوان مهم‌ترین اثر جشنواره را به‌دست آورد. سایر برگزیدگان نیز تندیس‌هایی با ارزش ۲۵۰ هزار دلاری دریافت کردند.

در میان برندگان، نام‌هایی از روسیه، صربستان، آفریقای جنوبی، بلاروس، پاکستان، ازبکستان و دیگر کشورها دیده می‌شود؛ آثاری که طیف گوناگونی از سبک‌ها و فرهنگ‌های اوراسیا را به نمایش گذاشتند. جایزه بهترین فیلم خارج از منطقه اوراسیا نیز توسط ماریا زاخارووا به فیلم «علی پریمرا» از ونزوئلا اهدا شد.

نیکیتا میخالکوف، بنیان‌گذار آکادمی فیلم اوراسیا، با اشاره به طراحی «پروانه برلیان» گفت این جشنواره قرار است آغازگر اتحادی فرهنگی میان کشورهایی باشد که به ریشه‌های تاریخی و معنوی خود وفادارند. به گفته او، هدف این جشنواره خلق یک «اسکار اوراسیایی» با محوریت ارزش‌های اخلاقی است.

در مجموع، ۳۴ فیلم از ۱۷ کشور از جمله ایران، چین، ترکیه، روسیه، تاجیکستان، آفریقای جنوبی و ونزوئلا در این دوره شرکت کرده بودند؛ آثاری که به گفته برگزارکنندگان، هویت، فرهنگ و غنای سینمای ملی کشورهایشان را نمایندگی می‌کردند.

سایر برگزیدگان
برندگان سایر بخش‌ها هر کدام تندیس و جایزه‌ای به ارزش معادل ۲۵۰ هزار دلار دریافت کردند.


- جایزه سینمای جهان: مجید مجیدی (ایران)

- بهترین بازیگر مرد: الکساندر آداباشیان از کشور روسیه به خاطر ایفای نقش در فیلم «دو نفر در یک زندگی، بدون احتساب سگ»

- بهترین بازیگر زن: سوتلانا کریوچکووا از روسیه به خاطر ایفای نقش در فیلم «دو نفر در یک زندگی، بدون احتساب سگ»

- بهترین فیلم از کشوری خارج از منطقه اوراسیا: «علی پریمرا» از ونزوئلا به کارگردانی دانیل اگرس ریچارد

- بهترین کارگردان: گوران رادووانوویچ به خاطر کارگردانی فیلم «پادشاه جنگل» محصول: صربستان – بلغارستان

- بهترین فیلمبرداری:‌ تالانت آکینبکوف به خاطر فیلمبرداری فیلم «سیاه، قرمز، زرد» محصول: قرقیزستان

- بهترین فیلمنامه:‌ کارول شور به خاطر نگارش فیلمنامه «آبی‌های پیر درستکار» محصول: آفریقای جنوبی

- بهترین آهنگساز: یوری پوتینکو به خاطر آهنگسازی در فیلم «قلعه سیاه» از بلاروس

- بهترین بازیگر نقش مکمل مرد: انور کارتایف به خاطر ایفای نقش در فیلم «در تعقیب بهار» محصول: ازبکستان

- بهترین بازیگر نقش مکمل زن: سونیا حسین به خاطر ایفای نقش در فیلم «موریانه» محصول: پاکستان – کانادا

- بهترین طراحی صحنه: میلیش خدایبرگنوف به خاطر فیلم «آهنگساز» محصول: ترکمنستان


سرویس: فرهنگی
کلید واژگان: سینمای_ایران / جشنواره_اوراسیا / شو_ژنگ / مجید_مجیدی / مجید_مجیدی_در_مسکو