نورنیوز https://nournews.ir/n/256434
کد خبر: 256434
21 آبان 1404

چرا وزارت بهداشت سگ‌های پرسه‌زن را عقیم نمی‌کند؟ + فیلم


رئیس کمیته نظارت بر اجرای برنامه هفتم توسعه مجلس شب گذشته در یک برنامه تلویزیونی اعلام کرد وزارت بهداشت مقابله با سگ‌های پرسه‌زن را به‌دلیل هزینه بالای عقیم‌سازی غیرممکن دانسته است. به گفته وی هزینه هر سگ ماده حدود 5.5 میلیون تومان برآورد شده که در مجموع نیازمند بودجه‌ای معادل 1280 همت است.

نورنیوز- گروه اجتماعی: محسن زنگنه، رئیس کمیته نظارت بر اجرای برنامه هفتم توسعه مجلس شورای اسلامی، از ناتوانی وزارت بهداشت در مقابله با پدیده سگ‌های پرسه‌زن خبر داد و گفت: این وزارتخانه اعلام کرده است که اجرای طرح عقیم‌سازی برای کنترل جمعیت این حیوانات از نظر مالی امکان‌پذیر نیست.

به گفته زنگنه، وزارت بهداشت در گزارشی رسمی عنوان کرده است که عقیم‌سازی هر سگ ماده حدود ۵.۵ میلیون تومان هزینه دارد. با توجه به آمار بالای سگ‌های ولگرد در کشور، برآورد شده اجرای کامل طرح کنترل جمعیت این حیوانات نیازمند بودجه‌ای معادل ۱۲۸۰ همت (هزار و دویست و هشتاد هزار میلیارد تومان) است؛ رقمی که به گفته این وزارتخانه، در شرایط کنونی از توان مالی دولت خارج است.

این اظهارات در حالی مطرح می‌شود که افزایش جمعیت سگ‌های پرسه‌زن در شهرها و مناطق روستایی نگرانی‌های جدی درباره امنیت عمومی، انتقال بیماری‌هایی همچون هاری، و آسیب به محیط‌زیست ایجاد کرده است. کارشناسان حوزه بهداشت عمومی معتقدند بی‌توجهی به کنترل اصولی جمعیت این حیوانات می‌تواند در آینده هزینه‌های اجتماعی و درمانی سنگینی به کشور تحمیل کند.


 


سرویس: اجتماعی
کلید واژگان: وزارت_بهداشت / امنیت_شهری / سگ_و_گربه / سگ_ولگرد / عقیم_سازی