نورنیوز https://nournews.ir/n/254137
کد خبر: 254137
9 آبان 1404

واکنش تند اردوغان به آلمان برای حمایت از اسرائیل و ادامه نسل‌کشی


رجب طیب اردوغان در نشست خبری با صدر اعظم آلمان با انتقاد از حمایت برلین از اسرائیل گفت: «آیا نسل‌کشی و قحطی تحمیل‌شده بر مردم غزه را نمی‌بینید؟». در ادامه وی خواستار اقدام فوری جهانی برای توقف حملات و کمک به مردم غزه شد.

نورنیوز - گروه بین الملل: به نقل از خبرگزاری آناتولی، « رجب طیب اردوغان » در نشست خبری مشترک با «فریدریش میرِتس» صدر اعظم آلمان با تاکید بر ضرورت مهار فوری اقدامات رژیم اسرائیل، افزود که تل‌آویو همچنان به جنگ نسل‌کشی و تحمیل قحطی علیه مردم فلسطین ادامه می‌دهد.

وی با اشاره به شهادت حدود ۶۰ هزار کودک، زن و سالمند در جریان حملات رژیم اسرائیل به غزه، گفت: «حماس نه بمب دارد و نه سلاح هسته‌ای، اما اسرائیل همه این‌ها را دارد و شب گذشته بار دیگر غزه را بمباران کرد.»

رئیس‌جمهور ترکیه همچنین از موانع موجود در مسیر ارسال کمک‌های بشردوستانه به غزه انتقاد کرد و گفت که هلال احمر ترکیه و صلیب سرخ آلمان با تهدیدات مستمر مواجه‌اند.

وی افزود: «ما تاکنون بیش از ۱۰۰ هزار تُن مواد غذایی به غزه ارسال کرده‌ایم، اما این میزان، کافی نیست و ارسال کمک های بشر دوستانه به غزه باید ادامه یابد.»

اردوغان خواستار مشارکت فعال آلمان، ترکیه و کشورهای منطقه در توقف نسل‌کشی رژیم صهیونیستی علیه مردم غزه و بازسازی این منطقه شد و تاکید کرد که این یک وظیفه انسانی مشترک است.

وی همچنین از تلاش‌های مستمر وزرای خارجه، دفاع و رئیس سازمان اطلاعات ترکیه برای جلوگیری از بحران‌های آینده خبر داد و آمادگی کشورش برای همکاری‌های منطقه‌ای را اعلام کرد.

رئیس جمهور ترکیه در بخش دیگری از سخنانش به توافق آتش‌بس در غزه که در ۱۰ اکتبر ( ۱۹ مهر) با میانجی‌گری مصر، قطر، ترکیه و حمایت آمریکا حاصل شد، اشاره کرد و گفت : «با وجود این توافق، اسرائیل همچنان به نقض آن ادامه می دهد و تاکنون ۲۱۱ فلسطینی را شهید و ۵۹۷ نفر را زخمی کرده است.»

اردوغان همچنین درباره جنگ روسیه و اوکراین گفت: «همانگونه که خواستار پایان جنگ در اوکراین هستیم، خواهان پایان جنگ در غزه نیز هستیم و ترکیه و آلمان می‌توانند نقش مهمی در تحقق این هدف ایفا کنند.»


سرویس: بین الملل
کلید واژگان: رجب طیب اردوغان / بحران انسانی در غزه / حمایت آلمان از اسرائیل / حمایت اردوغان از غزه / نقش ترکیه در صلح خاورمیانه