نورنیوز https://nournews.ir/n/254062
کد خبر: 254062
8 آبان 1404
نورنیوز بررسی می‌کند؛

نامعادله رکود اقتصادی و گرانی مسکن!


تورم مسکن در مهرماه 1404 با وجود کاهش تورم سالانه و نقطه‌به‌نقطه، رشد خفیفی را تجربه کرد و به سه درصد رسید؛ نشانه‌ای از گرانی بی‌جان در بازاری بی‌تقاضا.

نورنیوز-گروه اقتصادی: بررسی تازه‌ترین آمار تورم مسکن در مهرماه ۱۴۰۴ نشان می‌دهد که اگرچه شاخص‌های سالانه و نقطه‌به‌نقطه در مسیر نزولی قرار دارند، اما تورم ماهانه بار دیگر افزایشی شده و به عدد سه درصد رسیده است. این رشد خفیف در شرایطی رخ داده که بازار خرید و فروش مسکن همچنان با کمبود تقاضای مؤثر روبه‌روست و عمده معاملات در سطح مصرفی و محدود باقی مانده است.

میانگین قیمت هر مترمربع واحد مسکونی در تهران نیز از مرز ۱۲۹ میلیون تومان عبور کرده و انتظار می‌رود به حدود ۱۲۹ میلیون و ۶۰۰ هزار تومان رسیده باشد. این رقم اگرچه نسبت به تابستان افزایش چشمگیری ندارد، اما نشان‌دهنده استمرار گرانی در بازاری است که عملاً دچار رکود شده است.

در کنار این وضعیت، تورم بخش اجاره نیز هم‌پای تورم مسکن افزایش یافته است؛ مسئله‌ای که فشار مضاعفی بر خانوارهای مستأجر وارد می‌کند. تحلیلگران اقتصادی معتقدند این روند بیش از آنکه ناشی از افزایش واقعی تقاضا یا کمبود عرضه باشد، به‌واسطه اثرات سرریز تورم عمومی در اقتصاد کشور شکل گرفته است.

کاهش تورم سالانه و نقطه‌به‌نقطه در نمودارهای آماری حاکی از آن است که سرعت رشد قیمت‌ها در مقیاس بلندمدت کندتر شده، اما ثبات نسبی هنوز در بازار احساس نمی‌شود. کارشناسان هشدار می‌دهند که در صورت عدم اصلاح سیاست‌های مالی و تسهیلاتی، تورم مسکن ممکن است در ماه‌های آینده دوباره جهش کند.

در مجموع، مسکن در مهرماه ۱۴۰۴ تصویری از رکود تورمی خفیف را به نمایش گذاشته است؛ بازاری که از یک‌سو با کاهش قدرت خرید مواجه است و از سوی دیگر، همچنان از تورم عمومی اقتصاد تبعیت می‌کند. به‌نظر می‌رسد تا زمانی که سیاست‌های پولی و اعتباری با هدف تحریک عرضه و کنترل نقدینگی بازتعریف نشود، تورم مسکن در مرز گرانی مزمن باقی خواهد ماند.

 

 


منبع: نورنیوز
سرویس: اقتصادی
کلید واژگان: اقتصاد ایران / بازار مسکن / اجاره مسکن / بازار تهران / تورم مسکن / قیمت خانه / تورم ایران / رکود تورمی