نورنیوز https://nournews.ir/n/253638
کد خبر: 253638
6 آبان 1404

خارج‌شدن تولید از صرفه اقتصادی با افزایش قیمت نهاده


رئیس شورای تأمین دام کشور، درباره کمبود نهاده‌های دامی، اظهار کرد: صنعت مرغ و طیور ایران حدود 80 درصد به واردات نهاده وابسته است و در بخش دام نیز این وابستگی بین 20 تا 25 درصد برآورد می‌شود.

نورنیوز-گروه اقتصادی: منصور پوریان،افزود: قیمت نهاده‌های عرضه‌شده در سامانه بازارگاه در محدوده کیلویی ۱۳ تا ۱۴ هزار تومان بود. با کاهش ناگهانی عرضه، تولیدکنندگان مجبور شدند نهاده را از بازار آزاد با قیمت کیلویی ۲۳ تا ۲۵ هزار تومان تهیه کنند.

به گفته رئیس شورای تأمین دام کشور این افزایش قیمت، تولید را از صرفه اقتصادی خارج کرده و بسیاری از تولیدکنندگان را به مرز توقف فعالیت رسانده است.

وی توضیح داد: تا پیش از سال جاری، ثبات بازار نهاده به‌گونه‌ای بود که حتی قیمت‌ها از نرخ دولتی نیز پایین‌تر بود، همین موضوع باعث رشد تولید و ثبات در بازار گوشت و لبنیات شده بود.

 پوریان با اشاره به کاهش عرضه نهاده‌های دولتی در ماه‌های تیر و مرداد سال جاری، اظهار کرد: این کاهش موجب شد قیمت نهاده آزاد به‌سرعت افزایش یابد و فشار سنگینی بر تولیدکننده وارد شود.

رئیس شورای تأمین دام کشور با تاکید بر افزایش بی‌سابقه هزینه‌های تولید به‌عنوان کرد: با این اوضاع ادامه فعالیت برای تولیدکنندگان بزرگ بسیار دشوار شده است.

وی با اشاره به واردات نهاده از طریق بندر امام خمینی (ره) گفت: ۷۵ درصد نهاده‌های کشور از این بندر وارد می‌شود و گزارش‌ها حاکی از ورود محموله‌ها است که در صورت تداوم این روند می‌تواند به تولید کمک کند.

پوریان با بیان اینکه مشکل اصلی در مرحله توزیع است، عنوان کرد: نهاده‌ای که با ارز دولتی وارد شده، به جای عرضه کامل در بازارگاه، وارد بازار آزاد می‌شود.

رئیس شورای تأمین دام کشور تاکید کرد: این روند، تولیدکنندگان اصلی کشور را دچار بحران کرده است و بسیاری از دامداران در تلاش‌اند نهاده مورد نیاز خود را تأمین کنند، اما با کمبود و قیمت‌های غیرقابل کنترل مواجه‌اند.

وی تصریح کرد: ادامه این وضعیت به معنای کاهش تولید، افزایش قیمت گوشت و لبنیات و تهدید امنیت غذایی کشور است


سرویس: اقتصادی
کلید واژگان: دام / نهاده های دامی / رئیس شورای تامین دام کشور / صنعت مرغ و طیور / قیمت نهاده