نورنیوز https://nournews.ir/n/251063
کد خبر: 251063
23 مهر 1404

توافق ایران، روسیه و جمهوری آذربایجان برای فعال‌سازی کریدور شمال-جنوب


ایران، روسیه و آذربایجان با تشکیل سه کارگروه تخصصی و هدف‌گذاری برای افزایش حجم ترانزیت به 15 میلیون تن، نقشه راه تحقق کامل کریدور شمال-جنوب را ترسیم کردند؛ پروژه‌ای راهبردی که تکمیل آن در گرو تأمین مالی و با مشارکت مسکو و باکو است.

نورنیوز-گروه اقتصادی:در پایان نشست سه‌جانبه هیئت‌های روسیه، جمهوری آذربایجان و ایران در باکو که به توسعه حمل‌ونقل بار میان سه کشور اختصاص داشت، بیانیه‌ای مشترک منتشر شد.

در این سند بر اهمیت تلاش‌های بیشتر برای توسعه پتانسیل ترانزیتی منطقه و تسریع در اجرای پروژه‌های توسعه و متنوع‌سازی ارتباطات حمل‌ونقلی تأکید شده است.

در همین راستا، نقش کارهای هماهنگ برای گسترش زیرساخت‌ها در امتداد کریدور بین‌المللی حمل‌ونقل «شمال-جنوب» برجسته شد.

علاوه بر این، شرکت‌کنندگان بر لزوم ساده‌سازی رویه‌های مربوط به عبور از مرز و دیجیتال‌سازی عملیات‌های مختلف (حمل‌ونقل، مرزی و گمرکی) در تمام طول این کریدور تأکید کردند.

تشکیل سه کارگروه برای تحقق کریدور شمال-جنوب

در بیانیه مشترک، بر سر تشکیل سه کارگروه تخصصی توافق شده است:

کارگروه برنامه اقدام: با توجه به لزوم افزایش حجم حمل‌ونقل در کریدور شمال-جنوب به 15 میلیون تن و تضمین رشد مستمر جریان بار، کارگروهی برای تهیه «برنامه اقدام» جهت اجرای این اهداف ظرف مدت 3 ماه تشکیل خواهد شد.

کارگروه ویژه حمل‌ونقل جاده‌ای: کارگروهی ویژه با حضور نمایندگان نهادهای گمرکی، مرزی و حمل‌ونقل سه کشور برای تسهیل حمل‌ونقل جاده‌ای تشکیل می‌شود.

کارگروه همکاری‌های گمرکی: طرفین از امضای آیین‌نامه کارگروه سه‌جانبه همکاری گمرکی که وظیفه آن تسهیل حمل‌ونقل ترانزیتی میان روسیه، آذربایجان و ایران خواهد بود، استقبال کردند.

تکمیل راه‌آهن رشت-آستارا و پل آغبند؛ پروژه‌های کلیدی در دستور کار

بخشی از بیانیه به پروژه‌های مشخصی که طرفین در حال کار بر روی آنها هستند، اختصاص دارد: «اهمیت تکمیل ساخت خط راه‌آهن رشت-آستارا و همچنین ترمینال ریلی مربوطه، به عنوان یکی از اجزای کلیدی کریدور، برای تحقق کامل کریدور بین‌المللی حمل‌ونقل شمال-جنوب مورد تأکید قرار گرفت.»

در این نشست همچنین به اهمیت بالای تکمیل ساخت پل جاده‌ای «آغبند-کلاله» بر روی رود ارس و همچنین ساخت گذرگاه‌های مرزی در چارچوب تقویت روابط میان کشورها اشاره شد. شرکت‌کنندگان همچنین ادامه بحث‌های فنی در مورد پروژه اتصال شبکه‌های برق روسیه، آذربایجان و ایران را مصلحت‌آمیز دانستند.

 


منبع: تسنیم
سرویس: اقتصادی
کلید واژگان: ایران / روسیه / آذربایجان / کریدور شمال جنوب