نورنیوز https://nournews.ir/n/250798
کد خبر: 250798
22 مهر 1404

چین به شکار جنگنده‌های رادارگریز آمریکا می‌رود


چین با تولید انبوه رادارهای کوانتومی مجهز به گیرنده فوتون، مدعی ردیابی جنگنده‌های رادارگریز آمریکایی مانند اف-22 و اف-35 شده است. این فناوری پیشرفته، که کوچک‌ترین واحد انرژی را تشخیص می‌دهد، می‌تواند تحول بزرگی در دفاع ملی و ارتباطات کوانتومی ایجاد کند.

نورنیوز- گروه بین الملل: به گزارش روزنامه "سوث چاینا مورنینگ پست"، چین اعلام کرد که تولید انبوه اولین آشکارساز تک فوتون با "نویز" بسیار کمِ جهان با 4 کانال را آغاز کرده است، که کاربردهای قدرتمندی در همه چیز از ارتباطات روزانه گرفته تا دفاع ملی دارد.

این دستگاه که "گیرنده فوتون" نامیده می‌شود، می‌تواند یک فوتون - کوچکترین واحد انرژی - را تشخیص دهد و آن را به یک جزء اصلی در فناوری‌های پیشرفته مانند ارتباطات کوانتومی و رادار کوانتومی برای تشخیص و ردیابی هواپیماهای رادارگریز تبدیل می ‌کند.

این دستاورد توسط مرکز تحقیقات فناوری مهندسی اطلاعات کوانتومی در استان "آنهویی" چین انجام شد و جمعه گذشته توسط " نشریه وزارت علوم و فناوری چین" گزارش شد.

به گفته این روزنامه، چین از طریق تولید انبوه خود، به خودکفایی و رهبری بین‌المللی در اجزای اصلی فناوری اطلاعات کوانتومی دست یافته است. آشکارساز تک فوتون، همانطور که از نامش پیداست، یک دستگاه فوق حساس است که قادر به تشخیص فوتون‌های منفرد است.

"گیرنده فوتون" می‌تواند کوچکترین واحد انرژی را تشخیص دهد و به عنوان راهگشای پروژه‌های بزرگی مانند شبکه‌های ارتباطی کوانتومی در نظر گرفته می‌شود. در ماه می سال جاری میلادی نیز چین تعدادی از سیستم‌های جدید تشخیص رادار را به نمایش گذاشت - که برخی از این رادارها بنا به مدعای پکن قادر به رهگیری حتی پیشرفته‌ترین هواپیماهای رادارگریز ایالات متحده هستند.

این اطلاعات به عنوان بخشی از یازدهمین "نمایشگاه جهانی رادارهای شناسایی و مسافت‌یابی رادیویی" که در چین برگزار شد، منتشر شد.

سیستم رادار JY-27V

در میان تجهیزات به نمایش گذاشته شده در این نمایشگاه، چیزی که بیشترین توجه را به خود جلب کرد، به گفته سازندگان چینی آن، سیستمی بود که می‌تواند جنگنده‌های رادارگریز اف-35 و اف-22 آمریکایی را شناسایی و ردیابی کند. یکی از این تجهیزات، سیستم رادار JY-27V است که توسط شرکت گروه فناوری الکترونیک چین - یا CETGC، یک شرکت دولتی چینی - ساخته شده است.

گلوبال تایمز، یک روزنامه آنلاین دولتی چین، به نقل از یک کارمند گروه فناوری الکترونیک چین که با این سیستم آشنا است، نوشت: " یکی دیگر از نکات برجسته این رویداد، رادار نظارت هوایی موج-متری با قابلیت تحرک بالا JY-27V است."

این کارمند کارشناس گفت: " این رادار ضد رادار موج-متری نسل جدید شامل 3 فناوری پیشرفته است: یک باند فرکانس پایین، یک دیافراگم با قدرت بالا و الگوریتم‌های هوشمند پیچیده. این ویژگی‌ها امکان تشخیص دقیق اهداف رادارگریز را فراهم می‌کنند و جایی برای پنهان شدن آنها باقی نمی‌گذارد."

 


سرویس: بین الملل
کلید واژگان: چین / جنگنده اف 35 / جنگنده اف 22 / جنگنده رادارگریز «جی-۳۵آ» / رادار_کوانتومی