نورنیوز https://nournews.ir/n/249007
کد خبر: 249007
13 مهر 1404

خوراکی‌هایی برای مفاصل سالم و قوی


مطالعات جدید نشان می‌دهد مصرف غذاهایی مانند ماهی‌های چرب، سبزیجات برگ‌دار، میوه‌های ضدالتهاب و ادویه‌هایی مثل زردچوبه می‌تواند به کاهش التهاب و تقویت مفاصل کمک کند. متخصصان همچنین بر اهمیت سبک زندگی سالم و ورزش منظم برای حفظ انعطاف‌پذیری مفاصل تأکید دارند.

نورنیوز- گروه اجتماعی : به گزارش «نشریه سلامت هاروارد»، متخصصان تغذیه و پزشکان ارتوپدی توصیه می‌کنند که افراد برای تقویت مفاصل، در تغذیه روزانه خود مصرف گروه‌های غذایی زیر را مدنظر قرار دهند:

امگا-۳: ماهی‌های چرب مانند سالمون و ساردین، دانه‌های کتان و گردو منابع غنی از اسیدهای چرب امگا-۳ هستند که با کاهش التهاب مفاصل می‌توانند درد و سفتی ناشی از آرتروز را کاهش دهند.

کلسیم و ویتامین D: شیر، ماست، پنیر و سبزیجات دارای برگ سبز با استحکام بخشیدن به استخوان‌ها از فشار روی مفاصل جلوگیری می‌کنند.

پروتئین: منابع پروتئینی مانند گوشت مرغ و تخم‌مرغ نیز به بازسازی بافت‌های مفصلی کمک می‌کنند.

میوه‌ها و سبزیجات ضدالتهاب: توت‌ها، گیلاس و سبزیجات سبزرنگ با دارا بودن ترکیبات آنتی‌اکسیدانی و ضدالتهابی خود می‌توانند آسیب‌های مفصلی را تسکین دهند.

منیزیم و روی (زینک): مغزها، دانه‌ها و حبوبات منابع مهم این ماده معدنی هستند که در سلامت عضلات و بازسازی بافت مفاصل نقش دارند.

ادویه‌ها و گیاهان دارویی: به عنوان مثال زردچوبه و زنجبیل با اثرات ضدالتهابی خود می‌توانند به کاهش درد و التهاب مفصل کمک کنند.

به گفته «انجمن آرتریت آمریکا»، متخصصان توصیه می کنند که علاوه بر مصرف مواد غذایی مفید، رعایت سبک زندگی سالم، حفظ وزن متعادل و انجام ورزش‌های منظم تقویتی و کششی نیز برای سلامت و حفظ انعطاف پذیری مفاصل ضروری است.


سرویس: اجتماعی
کلید واژگان: تغذیه_سالم / امگا۳ / تقویت_مفاصل / زردچوبه_زنجبیل / ضدالتهاب / کلسیم_ویتامینD