نورنیوز https://nournews.ir/n/247147
کد خبر: 247147
2 مهر 1404

فعالیت بیش از ۱۷ هزار داروخانه در کشور


رئیس سازمان غذا و دارو با تاکید بر اینکه صنعت داروسازی ایران با تاب‌آوری و نوآوری در مواجهه با بحران‌ها موفق عمل کرده گفت: امروز با فعالیت بیش از 220 تولیدکننده دارو، بیش از 70 شرکت توزیع‌کننده و بیش از 17 هزار داروخانه در سراسر کشور، دسترسی مردم به دارو به‌طور مناسب تضمین شده و تمامی فعالان این زنجیره نقش مهمی در خدمت‌رسانی به جامعه ایفا می‌کنند.

نور نیوز- گروه اجتماعی: ییس سازمان غذا و دارو با اشاره به تاریخچه غنی طب و داروسازی ایران و نقش برجسته نامداران پزشکی مانند ابوعلی سینا و رازی، از تاب‌آوری و نوآوری صنعت داروسازی کشور در مواجهه با بحران‌ها و تحریم‌ها تقدیر کرد و آمادگی ایران برای همکاری‌های بین‌المللی در حوزه دارو و سلامت را اعلام کرد.دکتر مهدی پیرصالحی در افتتاحیه دهمین نمایشگاه ایران‌فارما اظهار کرد: ایران با سابقه‌ای طولانی در حوزه طب و داروسازی، همواره جایگاهی ویژه در تاریخ پزشکی جهان داشته است. حضور نامدارانی همچون ابوعلی سینا و محمد بن زکریای رازی، توان علمی ایران را به جهانیان شناساند.

وی خاطرنشان کرد: امروز با فعالیت بیش از ۲۲۰ تولیدکننده دارو، بیش از ۷۰ شرکت توزیع‌کننده و بیش از ۱۷ هزار داروخانه در سراسر کشور، دسترسی مردم به دارو به‌طور مناسب تضمین شده و تمامی فعالان این زنجیره نقش مهمی در خدمت‌رسانی به جامعه ایفا می‌کنند. وی با اشاره به شرایط دشوار کشور گفت: صنعت داروسازی ایران توانمندی و تاب‌آوری خود را در دوران جنگ تحمیلی، بحران کرونا، جنگ دوازده‌روزه و چهل سال تحریم‌های سنگین به اثبات رسانده و توانسته نیازهای دارویی مردم را تأمین کند.

پیرصالحی تصریح کرد: در دهمین نمایشگاه ایران‌فارما، داروها و تجهیزات جدیدی به نمایش گذاشته شده است، صنعت داروسازی با محوریت تاب‌آوری، پایداری و نوآوری، مسیر توسعه و بهبود خود را ادامه می‌دهد و دولت نیز متعهد به حمایت از فعالان این حوزه است. وی همچنین بر آمادگی جمهوری اسلامی ایران برای گسترش همکاری‌های بین‌المللی تأکید کرد: ایران آماده صادرات مواد اولیه، داروهای ساخته‌شده، تجهیزات مرتبط با داروسازی و انتقال دانش تولید دارو با کشورهای دوست و همچنین واردات مواد اولیه و بهره‌گیری از دانش و فناوری دیگر کشورها است.

 پیرصالحی یادآور شد که ایران به‌عنوان عضو PIX، نظام GMP خود را با قوانین بین‌المللی تطبیق داده و در تلاش برای کسب استانداردهای سازمان جهانی بهداشت است. همچنین حضور فعال ایران در پیمان‌های منطقه‌ای مانند شانگهای و بریکس می‌تواند زمینه‌ساز تشکیل تشکل‌های دارویی مشترک و ارتقای دسترسی مردم به داروی باکیفیت‌تر باشد.


سرویس: اجتماعی
کلید واژگان: دارو تجهیزات پزشکی / توسعه دارو / دکتر مهدی پیرصالحی