تحقیقات جدید از دانشگاه سائوپائولو نشان میدهد مصرف شیرینکنندههای مصنوعی مانند آسپارتام، ساخارین و اریتریتول میتواند باعث تسریع پیری مغز و افت عملکرد شناختی شود؛ حتی به اندازه 1.6 سال در کسانی که روزانه فقط یک قوطی نوشابه رژیمی مصرف میکنند.
نورنیوز-گروه اجتماعی: یک مطالعه در دانشگاه سائوپائولو روی ۱۲,۷۷۲ بزرگسال (میانگین سنی ۵۲ سال) طی ۸ سال نشان داد مصرف زیاد شیرینکنندههای مصنوعی مانند آسپارتام، ساخارین و اریتریتول باعث کاهش عملکرد شناختی میشود. افرادی که روزانه حدود یک قوطی نوشابه رژیمی (۱۹۱ میلیگرم شیرینکننده) مصرف میکردند، دچار افت حافظه و تفکر معادل ۱.۶ سال پیری زودتر مغز شدند. این اثر در افراد زیر ۶۰ سال و بیماران دیابتی شدیدتر بود. نتیجه: مصرف زیاد شیرینکنندههای مصنوعی با زوال سریعتر حافظه و شناخت مرتبط است.